Στην εφορία στέλνει ο Βούτσης τους μπαταχτσήδες πρώην βουλευτές

default image

Τους έδωσε διορία ενός μήνα να τακτοποιήσουν τις οφειλές τους ύψους 180.000 ευρώ. Πρόκειται για 25 πρώην βουλευτές που έλαβαν άτοκα δάνειο από τη Βουλή

Διορία ενός μηνός προκειμένου να τακτοποιήσουν τις οφειλές τους έδωσε ο Πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, σε 25 πρώην βουλευτές που δεν εξυπηρετούν δάνεια 180.000 ευρώ προειδοποιώντας τους μάλιστα ότι σε αντίθετη περίπτωση θα παραπέμψει τους φακέλους τους στις αρμόδιες ΔΟΥ.

Ο Πρόεδρος της Βουλής ανακοίνωσε σήμερα, στο πλαίσιο άτυπης ενημέρωσης, ότι έχει διαμηνύσει στους 25 οφειλέτες πως έχουν προθεσμία ενός μήνα για να ρυθμίσουν τις οφειλές τους στον Ειδικό Λογαριασμό Αλληλεγγύης της Βουλής. Σημείωσε, μάλιστα, ότι το ζήτημα αφορά αποκλειστικά τους πρώην βουλευτές διότι οι εν ενεργεία αποπληρώνουν κανονικά τις οφειλές τους προς το ταμείο. Ο κ. Βούτσης σημείωσε, μάλιστα, ότι η συνολική οφειλή προς το Ταμείο ανέρχεται σε 700.000 ευρώ.

Παράλληλα, εξήγησε ότι οι εν ενεργεία βουλευτές που παίρνουν δάνειο από τον Ειδικό Λογαριασμό Αλληλεγγύης το αποπληρώνουν μέσω μηνιαίας παρακράτησης από τη βουλευτική αποζημίωσή τους. Το ζήτημα προκύπτει, όμως, όταν λήγει η κοινοβουλευτική θητεία και δεν επανεκλέγονται και τότε δεν υπάρχει δυνατότητα παρακράτησης. Σε αυτές τις περιπτώσεις, όμως, το ζήτημα μπορεί να διευθετηθεί μέσω της εφορίας.

Ο κ. Βούτσης εξέφρασε, όμως, και τη δυσφορία του για τη διαρροή του θέματος στον Τύπο λέγοντας ότι τα σχετικά δημοσιεύματα ενεργοποιούν με λάθος τρόπο τα «απολιτίκ ένστικτα» του κόσμου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα