Στηρίζει Άδωνι η ΝΔ

Στηρίζει Άδωνι η ΝΔ
Άδωνις Γεωργιάδης Eurokinissi

Συνέντευξη τύπου δίνει σήμερα από τα κεντρικά γραφεία της ΝΔ ο αντιπρόεδρος του κόμματος για το ΚΕΕΛΠΝΟ, απαντώντας έτσι στις επιθέσεις του Μαξίμου που ζητά από το Μητσοτάκη την απομάκρυνση Γεωργιάδη από την αντιπροεδρία της ΝΔ

Με έμμεση αλλά σαφέστατη στήριξη στον Άδωνι Γεωργιάδη απαντά στο Μαξίμου το Μοσχάτο καθώς στις καθημερινές επιθέσεις της κυβέρνησης που ζητά την αποπομπή του αντιπροέδρου της ΝΔ από την κομματική του θέση, ο κ. Γεωργιάδης θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου στα κεντρικά γραφεία της ΝΔ για να κάνει, όπως αναφέρουν στο Μοσχάτο, αποκαλύψεις για το ΚΕΕΛΠΝΟ. Άλλωστε κάτι αντίστοιχο είχε κάνει και ο Αντώνης Σαμαράς ο οποίος είχε προχωρήσει σε δήλωση στα γραφεία του κόμματος στο Μοσχάτο όταν κατέθεσε τη μήνυση κατά του Αλέξη Τσίπρα και έκτοτε η ΝΔ.

Πάντως για το σκάνδαλο της Novartis και τις αποκαλύψεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας στη ΝΔ επιμένουν να καλούν την κυβέρνηση να δεχτεί να καταθέσουν στην προανακριτική επιτροπή οι προστατευόμενοι μάρτυρες κατ’ αντιπαράσταση με τους φερόμενους ως εμπλεκόμενους, τους οποίους μάλιστα η ΝΔ τους χαρακτηρίζει «τάχα κατηγορούμενους», θέλοντας να δείξει με αυτό τον τρόπο ότι επιμένει στην άποψη περί κυβερνητικής σκευωρίας με στόχο τη δίωξη των πολιτικών αντιπάλων της κυβέρνησης.

Ωστόσο το θέμα της Novartis εξακολουθεί να πιέζει πολιτικά τη ΝΔ και σε κάθε περίπτωση να την εγκλωβίζει σε μια αντιπαράθεση με την κυβέρνηση στο έδαφος της διαφθοράς κάτι που δεν επιθυμεί η ηγεσία της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης άλλωστε πει στους βουλευτές του από την πρώτη στιγμή ότι επιθυμία της κυβέρνησης είναι να πάει σε εκλογές εν μέσω «πολέμου λάσπης» όπως τον έχει χαρακτηρίσει, αναγνωρίζοντας ότι σε τέτοιες συνθήκες είναι δύσκολο για τη ΝΔ να αναπτύξει την προγραμματική της πρόταση.

Στο πλαίσιο αυτό από χτες στο Μοσχάτο επέμειναν να κρατούν στην επιφάνεια δύο προτάσεις που κατέθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης την Κυριακή μιλώντας στην εθνική συνδιάσκεψη της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, όπου δεσμεύθηκε για κατάργηση του υποκατώτατου μισθού των 510 ευρώ για τους νέους κάτων των 25 ετών και την γενική εφαρμογή ανεξαρτήτως ηλικίας του κατώτατου μισθού των 586 ευρώ και ταυτόχρονα για την προσαύξηση του αφορολόγητου στα 1000 ευρώ για κάθε παιδί.

Στη ΝΔ πιστεύουν ότι με το σκάνδαλο της Novartis επιχειρεί να κρύψει τη «διγλωσσία» της στα εθνικά θέματα και κυρίως να συγκαλύψει τα προβλήματα στις σχέσεις Τσίπρα και Καμμένου αν και όπως λένε συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη, «οι κυβερνητικοί εταίροι ξεχνούν κάθε διαφορά για να παραμείνουν στην εξουσία».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα