Στις 24 Αυγούστου η συνάντηση Σαμαρά - Μέρκελ

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σάμαρας, συναντήθηκε με την Γερμανίδα Καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ, στις Βρυξέλλες, Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012. (EUROKINISSI // ΓΟΥΛΙΕΛΜΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ)
Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σάμαρας, συναντήθηκε με την Γερμανίδα Καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ, στις Βρυξέλλες, Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012. (EUROKINISSI // ΓΟΥΛΙΕΛΜΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ) EUROKINISSI

Για τη συνάντησή του με τη Γερμανίδα Καγκελάριο πρετοιμάζεται ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, που θα μεταβεί στο Βερολίνο

Η συνάντηση θεωρείται κομβικής σημασίας για την ελληνική μεριά, καθώς αναμένεται να κρίνει την πορεία της επιμήκυνσης της αποπληρωμής του ελληνικού χρέους και την επαναδιαπραγμάτευση της δανειακής σύμβασης.

Για τον λόγο αυτόν, ο κ. Σαμαράς θέλει να έχει τον "άσο" των αποφάσεων για τα νέα μέτρα και την προώθηση των μεταρρυθμίσεων στο μανίκι του, ώστε να ανακτήσει τη χαμένη αξιοπιστία της χώρας.

Στις 25 Αυγούστου, ο κ. Σαμαράς θα μεταβεί στο Παρίσι, όπου θα έχει συνάντηση με τον Γάλλο πρόεδρο, Φρανσουά Ολάντ, στη στήριξη του οποίου υπολογίζει πολύ η ελληνική κυβέρνηση.

Ο πρωθυπουργός αναμένεται να έχει νέα σειρά συναντήσεων και διαβουλεύσεων εντός του διημέρου, στο Μέγαρο Μαξίμου, με τους συνεργάτες του.

Στο πλαίσιο αυτό, θα έχει δύο ακόμα συναντήσεις με τους κ.κ. Βενιζέλο και Κουβέλη, για τα θέματα των μεταρρυθμίσεων, ενώ δεν αποκλείεται να ακολουθήσει συνάντησή του και με τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, στο παρά πέντε του ταξιδιού του στο Βερολίνο.

ADVERTISING

SHARE: