Στο Άγιον Όρος ο Τζέφρι Πάιατ

Στο Άγιον Όρος ο Τζέφρι Πάιατ
Ο Τζέφρι Πάιατ με τον Μητροπολίτη Ναυπάκτου Ιερόθεο Βλάχο

Η μονή Βατοπεδίου ήταν ο πρώτος σταθμός της επίσκεψης του πρέσβη των ΗΠΑ - ''Το Όρος Άθως είναι ένα πραγματικά πνευματικό μέρος'' έγραψε στο twitter

Ο Τζέφρι Πάιατ, πρεσβευτής των Ηνωμένων Πολιτειών επισκέφθηκε για πρώτη φορά το Άγιον Όρος, δηλώνοντας εντυπωσιασμένος από την πλούσια ιστορία της Μονής Βατοπεδίου και την καινοτόμο έρευνα καθώς και τις ιδέες της Μονής για τα βιολογικά φυτικά προϊόντα της.

‘Είχα την τιμή να συναντήσω τον Μητροπολίτη Ναυπάκτου Ιερόθεο στο Βατοπέδι. Είχαμε μια σημαντική συζήτηση για την Ορθοδοξία παγκοσμίως και την υποστήριξη των ΗΠΑ στο θέμα του Οικουμενικού Πατριαρχείου


Σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, η οποία συνοδεύεται και από τέσσερις φωτογραφίες από την επίσκεψή του στη Μονή, ο πρεσβευτής των ΗΠΑ ανέφερε:

«Το Όρος ‘Αθως είναι ένα πραγματικά πνευματικό μέρος και ευχαριστώ θερμά τον ηγούμενο Εφραίμ που με μύησε στην πλούσια ιστορία του Βατοπεδίου, στην πρώτη στάση μου εδώ. Εντυπωσιάστηκα επίσης από την καινοτόμο έρευνα και τις ιδέες της Μονής για τα βιολογικά φυτικά προϊόντα της».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα