Στο εδώλιο το ζεύγος Παπαντωνίου για πόθεν έσχες

Στο εδώλιο το ζεύγος Παπαντωνίου για πόθεν έσχες

Ο Γιάννος Παπαντωνίου και η σύζυγός του Σταυρούλα Κουράκου αντιμετωπίζουν σε δεύτερο βαθμό το κακούργημα της ανακριβούς δήλωσης πόθεν έσχες για το οικονομικό έτος 2010

Αντιμέτωποι με το αδίκημα της ανακριβούς δήλωσης ποθεν έσχες για το οικονομικό έτος 2010, θα βρεθούν σήμερα το πρωί ο πρώην υπουργός Γιάννος Παπαντωνίου και η σύζυγός του, Σταυρούλα Κουράκου.

Το ζευγάρι θα καθίσει στο εδώλιο του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων , καθώς ήδη έχουν καταδικαστεί σε πρώτο βαθμό σε ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών. Υπενθυμίζεται ότι το ζεύγος Παπαντωνίου έχει ήδη καταδικαστεί αμετάκλητα σε ποινή φυλάκισης 4 ετών με αναστολή και χρηματική ποινή 10.000 ευρώ για το αδίκημα της ανακριβούς δηλώσεις πόθεν έσχες για το οικονομικό έτος 2009 σε βαθμό πλημμελήματος και αντίστοιχα για το 2008.

Αιτία για την καταδίκη έχει σταθεί η κατάθεση των 1.311.000 ευρώ, που διατηρούσε από το 2000 η κυρία Κουράκου στην Ελβετία και ουδέποτε δηλώθηκε. Τα χρήματα φέρονται να μεταφέρθηκαν στην τράπεζα του εξωτερικού το 2000, με τη βοήθεια του Γιώργου Κανδαλέπα, συνεργάτη και κουμπάρου του Γιάννου Παπαντωνίου. Ωστόσο, η Σταυρούλα Κουράκου ισχυρίζεται πως το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων της δόθηκαν από τον πρώην σύζυγό της για τους δύο τους υιούς.

Τέλος, τα χρήματα αυτά επαναπατρίστηκαν το 2010 σε λογαριασμό των γιων της Σταυρούλας Κουράκου, ενώ το 2008 είχαν μεταφερθεί σε “trust” με τη συμμετοχή υπεράκτιας εταιρίας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα