Στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο η απόφαση για τη διεξαγωγή συνόδου ΕΕ-Τουρκίας στη Βάρνα

Στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο η απόφαση για τη διεξαγωγή συνόδου ΕΕ-Τουρκίας στη Βάρνα
Φωτογραφία αρχείου AP

Αλέξης Τσίπρας και Νίκος Αναστασιάδης θα ενημερώσουν τους ηγέτες της ΕΕ, ενώ θα έχουν μπροστά τους το κείμενο σχετικά με την άτυπη "εντολή" προς τον Πρόεδρο Τουσκ, που αναμένεται να μεταβεί στη Βάρνα

Η Σύνοδος Κορυφής της Πέμπτης στις Βρυξέλλες θα συζητήσει αν θα πραγματοποιηθεί τελικά η Σύνοδος ΕΕ-Τουρκίας στη Βάρνα. Στο δείπνο της πρώτης μέρας της Συνόδου, ο Ελληνας Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο Κύπριος Πρόεδρος Αναστασιάδης θα ενημερώσουν τους ηγέτες της ΕΕ για την κατάσταση, ενώ θα έχουν μπροστά τους το κείμενο που ήδη ετοιμάζουν Ελληνες και Κύπριοι διπλωμάτες σχετικά με την άτυπη “εντολή” προς τον Πρόεδρο Τουσκ, που θα μεταβεί στη Βάρνα.

Στη Σύνοδο Κορυφής της Πέμπτης στις Βρυξέλλες πρόκειται να συζητηθεί αν θα πραγματοποιηθεί τελικά η Σύνοδος ΕΕ-Τουρκίας στη Βάρνα. Στο δείπνο της πρώτης μέρας της Συνόδου, ο Ελληνας Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο Κύπριος Πρόεδρος Αναστασιάδης θα ενημερώσουν τους ηγέτες της ΕΕ για την κατάσταση, ενώ θα έχουν μπροστά τους το κείμενο που ήδη ετοιμάζουν Ελληνες και Κύπριοι διπλωμάτες σχετικά με την άτυπη “εντολή” προς τον Πρόεδρο Τουσκ, που θα μεταβεί στη Βάρνα.

Σκοπός είναι μέρος του κειμένου αυτού να αποτυπωθεί και στα συμπεράσματα της Συνόδου Κορυφής. Σύμφωνα με Ευρωπαίο αξιωματούχο, ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τουσκ θα θέσει στον Ταγίπ Ερντογάν το θέμα της τουρκική παραβατικότητας στην Ανατολική Μεσόγειο. Η ίδια πηγή προσέθεσε ότι ένα ισχυρό λεκτικό μήνυμα για το θέμα στο κείμενο των συμπερασμάτων της Συνόδου θα τον ενισχύσει. “Αναμένω ότι η Σύνοδος στη Βάρνα θα πραγματοποιηθεί”, επιβεβαίωσε ο αξιωματούχος. Υπενθυμίζεται ότι η συνάντηση έχει προγραμματιστεί για τη Δευτέρα, 26 Μαρτίου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα