Στον εισαγγελέα η πώληση αποθεμάτων του ελληνικού στρατού στη Σαουδική Αραβία

Στον εισαγγελέα η πώληση αποθεμάτων του ελληνικού στρατού στη Σαουδική Αραβία
Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ, ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής, ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Νικόλαος Τσούνης ΠΝ και ο Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Χρήστος Χριστοδούλου παρακολούθησαν την τελική φάση της Τακτικής Άσκησης Μετά Στρατευμάτων (ΤΑΜΣ) «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2017» στο πεδίο βολής «Ψηλός Στάλος» στα Λάβαρα Έβρου. Παρασκευή 6 Οκτώβρη 2017. (EUROKINISSI / ΓΡ.ΤΥΠΟΥ ΥΠΕΘΑ) Eurokinissi

Η Εισαγγελία Διαφθοράς θα διενεργήσει εισαγγελική έρευνα για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες διενεργήθηκε η πώληση

Προκαταρκτική εξέταση προκειμένου να διερευνηθούν όσα αναφέρονται σε δημοσιεύματα για την πώληση αμυντικού υλικού από αποθέματα του ελληνικού στρατού στη Σαουδική Αραβία, παρήγγειλε η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου.

Η εισαγγελική έρευνα για τα 300.000 βλήματα θα διενεργηθεί από την  Εισαγγελία  Διαφθοράς, η οποία θα ερευνήσει τις συνθήκες κάτω από τις οποίες πραγματοποιήθηκε η πώληση. Στην παραγγελία της, η ανώτατη εισαγγελική λειτουργός Ξένη Δημητρίου, ζητά να ελεγχθεί εάν έχουν ενδεχομένως τελεστεί αξιόποινες πράξεις, διαβιβάζοντας συμπληρωματικά και δημοσιεύματα του Τύπου.

Σε αυτά μεταξύ άλλων, αναφέρονται σε συμφωνία ύψους 64 εκατομμυρίων ευρώ, που αφορά στη μεταφορά 300.000 βλημάτων 105 mm από τα αποθέματα του Ελληνικού Στρατού, που χρησιμοποιούνται από άρματα μάχης στο βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας. Για να ολοκληρωθεί η προμήθεια, το υπουργείο Εθνικής Άμυνας υπέγραψε διακρατική συμφωνία με Έλληνα επιχειρηματία, ο οποίος εμφανίζεται ως αντιπρόσωπος των Σαουδαράβων.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα