Στον εισαγγελέα σήμερα Καμμένος – Χαϊκάλης

Στον εισαγγελέα σήμερα Καμμένος – Χαϊκάλης
Press conference held by the Independent Greeks political party concerning a case of attempted bribery involving the MP Pavlos Haikalis just before the presidential voting at the greek Parliament,in Athens, December 19, 2014 / , , , 19 , 2014 Sooc

Έχουν κληθεί να καταθέσουν συμπληρωματικά, μετά τη χθεσινή ανωμοτί κατάθεση του Γ. Αποστολόπουλου. Δεν αποκλείεται η κατ' αντιπαράσταση εξέταση, ενώ ακόμη δεν έχει αποφασιστεί αν είναι αξιοποιήσιμο ή όχι το οπτικοακουστικό υλικό, που έχει καταθέσει ο Π. Χαϊκάλης.

Το κατώφλι του εισαγγελικού γραφείου πρόκειται να περάσουν σήμερα ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Π. Καμμένος, και ο βουλευτής Π. Χαϊκάλης, για να καταθέσουν συμπληρωματικά για τις καταγγελίες περί απόπειρας δωροδοκίας για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Η απόφαση για τις δύο αυτές κλητεύσεις από τον εισαγγελέα Εφετών, Π. Παναγιωτόπουλο, ο οποίος χειρίζεται την προκαταρκτική εξέταση για απόπειρες δωροδοκίας βουλευτών, ήρθε ύστερα από τη χθεσινή κατάθεση του Γ. Αποστολόπουλου, ο οποίος έχει κατονομαστεί από τον Π. Χαϊκάλη ως τον άνθρωπο που επιχείρησε να τον δωροδοκήσει.

Χθες, ο Γ. Αποστολόπουλος κατά τις εξηγήσεις του με την ιδιότητα του ύποπτου τέλεσης της κακουργηματικής πράξης της δωροδοκίας βουλευτή, έστρεψε τα βέλη του κατά του Π. Χαϊκάλη. Μάλιστα, μέσω του πληρεξουσίου δικηγόρου του, υποστήριξε ότι “τα βίντεο (σ.σ. που προσκόμισε η πλευρά των ΑΝΕΛ) είναι μονταρισμένα”, καθώς και πως ο Π. Χαϊκάλης είναι αυτός που προχώρησε σε “πολιτικά ατοπήματα”.

Κατά την κατάθεσή του δε, φέρεται να αιτιολόγησε τις συναντήσεις, αναφέροντας πως “ήθελε να αποδείξει ότι ο βουλευτής του ήταν ανέντιμος”, αν και μέχρι την ημέρα που δημοσιοποιήθηκαν οι καταγγελίες Χαϊκάλη, ο ίδιος δεν φαίνεται να είχε προχωρήσει σε κάποια σχετική ενέργεια.

Από την πλευρά του, ο βουλευτής των ΑΝΕΛ στις αρχικές του καταθέσεις είχε αναφέρει ότι ο Γ. Αποστολόπουλος του πρόσφερε, ενόψει της εκλογής του ΠτΔ, 700.000 μετρητά, διακανονισμό του δανείου του από τράπεζα και συμβόλαια με διαφημιστικές εταιρίες ώστε να «ξεπλυθούν» τα χρήματα.

Εύλογη λοιπόν, ήταν  η κίνηση του εισαγγελέα Εφετών να ζητήσει να προσέλθουν ξανά Καμμένος – Χαϊκάλης, προκειμένου να δώσουν τη δική τους θέση γύρω από τους ισχυρισμούς Αποστολόπουλου. Το “ραντεβού” έχει οριστεί για σήμερα, μετά τις 11 το πρωί.

Δεν αποκλείεται μάλιστα, εφόσον αυτό κρίνει ο Π. Παναγιωτόπουλος, να διενεργηθεί και κατ’ αντιπαράσταση εξέταση μεταξύ του Π. Χαϊκάλη και του Γ. Αποστολόπουλου, για να ξεκαθαριστεί το θολό τοπίο.

Το βίντεο

Κομβικό σημείο στην υπόθεση πάντως, αναμένεται να είναι η χρήση ή μη του οπτικοακουστικού υλικού, αφού ακόμη δεν έχει διευκρινιστεί εάν το επίμαχο υλικό που κατέθεσε ο Π. Χαϊκάλης στις αρχές κρίνεται παράνομο ή μη. Σε περίπτωση που η Δικαιοσύνη καταλήξει ότι αποτελεί προϊόν υποκλοπής, με το σκεπτικό ότι έχει αποκτηθεί παρανόμως, τότε ουσιαστικά -εκτός αν υπάρξουν νέα στοιχεία- ο εισαγγελέας θα έχει στη διάθεσή του δύο αντικροούμενες καταθέσεις.

Άγνωστο παραμένει, ωστόσο, το κατά πόσο ο Γ. Αποστολόπουλος έχει και αυτός στην κατοχή του αντίστοιχα βίντεο ή ηχητικά αρχεία από συναντήσεις του με τον Π. Χαϊκάλη και φυσικά ανσκοπεύει να τα καταθέσει στη Δικαιοσύνη. Κι εδώ βέβαια, το υλικό ενδέχεται να μην ληφθεί υπόψη από τον εισαγγελικό λειτουργό για τους ίδιους λόγους.

(Πηγή φωτογραφίας: Sooc.gr)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα