Στρατούλης: Οι δανειστές συμπεριφέρονται απέναντι στη χώρα σαν να ήταν αποικία

ΑΘΗΝΑ-Συνεδρίαση  η Επιτροπή  Δημοσίων Επιχειρήσεων,  Τραπεζών, Οργανισμών Κοινής Ωφελείας και Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης, με θέμα ημερήσιας διάταξης:Ακρόαση από τα μέλη της Επιτροπής, κατά το άρθρο 49Α του Κανονισμού της Βουλής, του κ. Γεράσιμου Φραγκισκάτου, προτεινομένου, από τον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, για διορισμό στη θέση του Προέδρου του Ταμείου Προνοίας Δημοσίων Υπαλλήλων (Τ.Π.Δ.Υ.) και διατύπωση γνώμης της Επιτροπής.(Eurokinissi-ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ)
ΑΘΗΝΑ-Συνεδρίαση η Επιτροπή Δημοσίων Επιχειρήσεων, Τραπεζών, Οργανισμών Κοινής Ωφελείας και Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης, με θέμα ημερήσιας διάταξης:Ακρόαση από τα μέλη της Επιτροπής, κατά το άρθρο 49Α του Κανονισμού της Βουλής, του κ. Γεράσιμου Φραγκισκάτου, προτεινομένου, από τον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, για διορισμό στη θέση του Προέδρου του Ταμείου Προνοίας Δημοσίων Υπαλλήλων (Τ.Π.Δ.Υ.) και διατύπωση γνώμης της Επιτροπής.(Eurokinissi-ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ) EUROKINISSI

Τι δήλωσε στον Αντ1 ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων Δημήτρης Στρατούλης, σχολιάζοντας τις απαιτήσεις των δανειστών για να κλείσει η διαπραγμάτευση

"Δεν πρόκειται να περάσουν τα συγκεκριμένα μέτρα, ούτε από την κυβέρνηση ούτε από τον λαό" δήλωσε στον Αντ1 ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων Δημήτρης Στρατούλης, σχολιάζοντας τις απαιτήσεις των δανειστών για να κλείσει η διαπραγμάτευση, ενώ μίλησε και για εκλογές εαν δεν αλλάξουν στάση οι δανειστές.

Όπως σημείωσε, οι πιστωτές απαιτούν από την ελληνική κυβέρνηση, μεταξύ άλλων, τη μείωση των δαπανών για το ασφαλιστικό κατά 1% του ΑΕΠ ετησίως, προκειμένου να εξοικονομηθούν ετησίως 1,8 δισ. ευρώ ετησίως.

Αυτό σημαίνει, εξήγησε, ότι θα πρέπει να μειωθούν κύριες και επικουρικές συντάξεις, να καταργηθεί το ΕΚΑΣ, αλλά και τα οικογενειακά και προνοιακά επιδόματα. Ο κ. Στρατούλης υπογράμμισε πως στην ουσία ζητούν να έχουμε συντάξεις 300 ευρώ και επικουρικές 30 ευρώ, γυρίζοντας τη χώρα σε ένα Μεσαίωνα εργασιακό και κοινωνικό, ενώ υποστήριξε πως οι δανειστές συμπεριφέρονται απέναντι στη χώρα σαν να ήταν αποικία.

Ο κ. Στρατούλης επισήμανε πως αν οι πιστωτές δεν κάνουν πίσω, τότε η λύση θα είναι η προσφυγή στις κάλπες προκειμένου ο ελληνικός λαός να εκφράσει με τον πλέον επίσημο τρόπο τη θέλησή του.

SHARE: