Στροφή Μητσοτάκη σε κοινωνική ατζέντα

Στροφή Μητσοτάκη σε κοινωνική ατζέντα
Meeting of New Democracy parliamentary group at the Greek Parliament, Athens, Greece, on October 25, 2017. / , , 25 , 2017 Sooc

Το πρόγραμμά του για τη στήριξη των φτωχότερων αναμένεται να αναπτύξει ενόψει του 3ου προσυνεδρίου της ΝΔ, ενώ την ίδια στιγμή στην αιχμή της αντιπολιτευτικής τακτικής βρίσκονται τα ζητήματα της δημόσιας τάξης

Στροφή σε μια πιο κοινωνική ατζέντα θέλει να κάνει ο πρόεδρος της ΝΔ που φαίνεται να συγκεντρώνει τα κύρια πυρά της αντιπολιτευτικής του τακτικής στην απόκρουση των προσπαθειών της κυβέρνησης να επιδείξει κοινωνικό πρόσωπο με την διαφαινόμενη διάθεση κοινωνικού μερίσματος από την επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος.

Ενόψει και του τρίτου προσυνεδρίου της ΝΔ στα Ιωάννινα που έχει ως θέμα την έμφαση που πρέπει να δοθεί στους πολίτες που έχουν πληγεί περισσότερο από την κρίση, στόχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι να περάσει το μήνυμα ότι «η φτώχεια μπορεί να ξεριζωθεί μόνο με δουλειές και όχι με προσωρινά και ψηφοθηρικά επιδόματα».

Τα ζητήματα της υγείας και του ασφαλιστικού συστήματος αναμένεται να βρεθούν στην κορυφή της ατζέντας της ΝΔ τις επόμενες μέρες και μάλιστα την προηγούμενη Παρασκευή ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την επίσκεψή του στο ογκολογικό νοσοκομείο Μεταξά είχε ταχθεί υπέρ των προσλήψεων νοσηλευτικού προσωπικού στην υγεία.

Άλλωστε στην τελευταία συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε ταχθεί υπέρ της γενικευμένης εφαρμογής του λεγόμενου ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος για την καταπολέμηση των φαινομένων ακραίας φτώχειας ενώ παράλληλα προέβη και σε προτάσεις άμεσου χαρακτήρα σε σχέση με τη διάθεση μέρους του πλεονάσματος ως κοινωνικού μερίσματος, όπως την καταβολή εφάπαξ επιδόματος για τους μακροχρόνια ανέργους και την έκπτωση του ΕΝΦΙΑ για όσους έχουν καταβάλλει το φόρο.

Την ίδια στιγμή ψηλά στην ατζέντα της ΝΔ παραμένουν τα ζητήματα της εγκληματικότητας, της ανομίας και καθημερινά από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης καλούν τον πρωθυπουργό να προσέλθει την Παρασκευή στη βουλή για να απαντήσει στην σχετική επίκαιρη ερώτηση του κ. Μητσοτάκη με αφορμή την επίθεση στο αστυνομικό τμήμα της Πεύκης, αν και όπως τονίζουν από τη ΝΔ τα φαινόμενα διασάλευσης της δημόσιας τάξης είναι καθημερινά όπως και η κυβερνητική ανοχή δημιουργώντας σε όλη τη χώρα κλίμα ανασφάλειας στους πολίτες.

(Φωτογραφία: Sooc)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα