Συγγενικό ασυμβίβαστο σε όλες τις ανεξάρτητες αρχές προωθεί η κυβέρνηση

Συγγενικό ασυμβίβαστο σε όλες τις ανεξάρτητες αρχές προωθεί η κυβέρνηση
Discussion regarding the priorities actions, at the plenary hall of the Greek parliament, on Dec. 15, 2015 / , , 15 2015. SOOC

Το προανήγγειλε ο υπουργός Οικονομίας κατόπιν πρότασης της Νίκης Κεραμέως της ΝΔ

Σε όλες τις ανεξάρτητες αρχές θα επεκτείνει η κυβέρνηση το ασυμβίβαστο της συγγένειας με πολιτικά πρόσωπα το οποίο καθιερώνεται από σήμερα στην Επιτροπή Ανταγωνισμού με σχετική τροπολογία.

Την απόφαση ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Σταθάκης, σηκώνοντας το «γάντι» που είχε πετάξει λίγο νωρίτερα στην κυβέρνηση η βουλευτής της ΝΔ, Νίκη Κεραμέως. Η βουλευτής της ΝΔ διαμαρτυρήθηκε ότι το ασυμβίβαστο καθιερώνεται μόνο για την Επιτροπή Ανταγωνισμού όπου υπηρετεί ο σύζυγός της ως αντιπρόεδρος και κάλεσε την κυβέρνηση να το επεκτείνει σε όλες τις ανεξάρτητες αρχές προκείμενου να αποδείξει ότι δεν πρόκειται για «πολιτική δίωξη».

Με την πρόταση της κυρίας Κεραμέως συντάχθηκε και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ,  Αναστασία Γκαρά, λέγοντας ότι με την καθιέρωση γενικού ασυμβίβαστου η κυβέρνηση θα πείσει για τις ειλικρινείς προθέσεις της. Κατόπιν αυτών ο υπουργός Οικονομίας ανακοίνωσε ότι σύντομα θα έρθει σχετική ρύθμιση στη Βουλή που θα περιλαμβάνει το σύνολο των ανεξάρτητων αρχών.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα