Σύλληψη των δύο ελλήνων στρατιωτικών: Ο μοναχικός χορός της διεθνοποίησης

Σύλληψη των δύο ελλήνων στρατιωτικών: Ο μοναχικός χορός της διεθνοποίησης
Η είσοδος του Μεγάρου Μαξίμου στην οδό Ηρώδου Αττικού Eurokinissi

Το Μαξίμου θεωρεί επιπόλαιη τη στάση της ΝΔ στην υπόθεση των δύο ελλήνων στρατιωτικών και προκρίνει την ενεργοποίηση όλων των διμερών διαύλων και τη σταδιακή διεθνοποίηση του ζητήματος

Της Βούλας Κεχαγιά

Εσωτερικό πόλεμο ανάμεσα στο Μαξίμου και την Πειραιώς προκαλεί η παρατεταμένη προκλητικότητα της Άγκυρας συνδυαστικά με την κράτηση των δύο ελλήνων στρατιωτικών.

Όπως αναφέρει το ΕΘΝΟΣ της Κυριακής, το Μαξίμου θεωρούν ότι η στάση της Νέας Δημοκρατίας, όπως καταγράφεται τις τελευταίες ημέρες και αποτυπώθηκε το βράδυ της Πέμπτης στη Βουλή, είναι τουλάχιστον επιπόλαιη και ενέχει στοιχεία επικινδυνότητας.

Απόφαση της κυβέρνησης στην αντιμετώπιση του ζητήματος είναι η ενεργοποίηση όλων των διμερών και στρατιωτικών διαύλων και η σταδιακή διεθνοποίηση του ζητήματος. Η Ελλάδα θα αξιοποιήσει τις δυνατότητες που δίνει η ενεργοποίηση της Ε.Ε. με στόχο το θέμα να βρεθεί όσο πιο ψηλά γίνεται στην ατζέντα των εταίρων της και να επιλυθεί σε χαμηλό επίπεδο στον διάλογο με την Τουρκία.

Κοινώς, το περίφημο τηλεφώνημα Τσίπρα προς Ερντογάν θεωρείται δύσκολο να γίνει, τουλάχιστον στην παρούσα φάση. Το Μαξίμου είναι γεγονός πως διαπίστωσε με έκπληξη από τον πρόεδρο της ΝΔ να αναδεικνύει ως παράλειψη του Αλέξη Τσίπρα την επιλογή του να μην τηλεφωνήσει (προσώρας) στον Τούρκο πρόεδρο και μάλιστα θεωρεί ότι αυτό συνιστά επίδειξη ανευθυνότητας εκ μέρους του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Διαβάσε τη συνέχεια στο Έθνος της Κυριακής που κυκλοφορεί:

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα