Συμφωνία κυρίων για στροφή στο “κέντρο”: Εκτός ευρωψηφοδελτίου ο Φαήλος Κρανιδιώτης

Συμφωνία κυρίων για στροφή στο “κέντρο”: Εκτός ευρωψηφοδελτίου ο Φαήλος Κρανιδιώτης
ΑΘΗΝΑ-Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, παράθεσε στο Προεδρικό Μέγαρο, δεξίωση προς τιμήν του Διπλωματικού Σώματος.(EUROKINISSI-ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ) Eurokinissi

Ο κ. Βενιζέλος έθεσε ανοιχτά θέμα στον κ.Σαμαρά να μη προχωρήσει είτε στις δημοτικές είτε στο ψηφοδέλτιο των ευρωεκλογών σε επιλογές προσώπων που προκαλούν με τις ακραίες θέσεις τους.

Σε συμφωνία κυρίων για στροφή της κυβέρνησης προς το “κέντρο” τόσο σε επίπεδο συμμετοχής προσώπων σε διάφορες κυβερνητικές  ή ακομα και κομματικές θέσεις, όσο και σε επίπεδο δημόσιας εκπροσώπησης της κυβέρνησης κατέληξαν, σύμφωνα με πληροφορίες του News247 ο Αντώνης Σαμαράς και ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Του Γιάννη Πιτταρά

Ο πρωθυπουργός φέρεται μάλιστα να ζήτησε από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να μεσολαβήσει ώστε να πέσουν οι τόνοι στο εσωτερικό του κόμματος του, με αφορμή τις δημόσιες τοποθετήσεις στελεχών του – ακόμα και του γραμματέα του κόμματος Νίκου Ανδρουλάκη – οι οποίοι θέτουν ανοιχτά θέμα ύπαρξης “Ακροδεξιών θυλάκων”  στην κυβέρνηση συνεργασίας.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο κ. Βενιζέλος δεσμεύθηκε ότι εγγυάται το κλίμα ηρεμίας και σταθερότητας της κυβέρνησης ωστόσο έθεσε ανοιχτά θέμα στον κ.Σαμαρά να μη προχωρήσει είτε στις δημοτικές είτε στο ψηφοδέλτιο των ευρωεκλογών σε επιλογές προσώπων που προκαλούν με τις ακραίες θέσεις τους.

Μετά από τη συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου πρέπει να θεωρείται σχεδόν βέβαιοτο ενδεχόμενο ότι ο Φαήλος Κρανιδιώτης δεν θα συμπεριληφθεί στη λίστα των 42 προσώπων που θα πλαισιώσουν το ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ.

Επιπλέον οι δυο άνδρες συμφώνησαν να πραγματοποιηθεί η προ ημερήσιας συζήτηση στη Βουλή που έχει ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την υπόθεση Μπαλτάκου, χωρίς ωστόσο να προσδιορίσουν αν αυτό θα γίνει πριν ή μετά το Πάσχα.

Στην προσπάθεια μάλιστα η κυβέρνηση να αποκτήσει ένα “προοδευτικό” πρόσημο ξεπαγώνουν ρυθμίσεις που είχαν παγώσει επί ημερών Μπαλτάκου, προκαλώντας τότε την σφοδρή αντίδραση του ΠΑΣΟΚ, όπως το νόμος για τη ιθαγένεια, το σύμφωνο συμβίωσης και το άρθρο 19 που αφορά στην αντιμετώπιση φαινομένων ρατσιστικής βίας κατά μεταναστών.

Για μετά τις ευρωεκλογές πάντως Σαμαράς και Βενιζέλος θα επανεξετάσουν την συμμετοχή και άλλων δυνάμεων και προσώπων στην κυβέρνηση συνεργασίας

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα