Συνάντηση Κοτζιά - Μπουσάτι: Ουσιαστική πρόοδος στην Κορυτσά

Συνάντηση Κοτζιά - Μπουσάτι: Ουσιαστική πρόοδος στην Κορυτσά

Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών και ο Αλβανός ομόλογός του συναντήθηκαν στην Κορυτσά, σε συνέχεια των επαφών που είχαν τον Νοέμβριο στην Κρήτη

Για ουσιαστική πρόοδο που σημειώθηκε κατά τις διήμερες συνομιλίες στην Κορυτσά που είχαν ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς και ο Αλβανός ομόλογός του Ντιτμίρ Μπουσάτι, κάνει λόγο το κοινό ανακοινωθέν των υπουργείων Εξωτερικών Ελλάδας και Αλβανίας, που εκδόθηκε την Κυριακή.

Οι κ.κ. Κοτζιάς και Μπουσάτι συναντήθηκαν στην Κορυτσά την Παρασκευή, προκειμένου να συνεχίσουν τις διαβουλεύσεις των δύο αντιπροσωπειών που ξεκίνησαν, με πρωτοβουλία του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών, τον περασμένο Νοέμβριο στην Κρήτη.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση σημειώθηκε «ουσιαστική πρόοδος», ειδικότερα «προς την κατεύθυνση της εξεύρεσης βιώσιμων λύσεων σε γνωστά ζητήματα, προς αμοιβαίο όφελος των δύο χωρών και των πολιτών τους και σύμφωνα με τους ευρωπαϊκούς κανόνες και αξίες».

Οι συζητήσεις, όπως τονίζεται, επίσης, διεξήχθησαν σε φιλική και εποικοδομητική ατμόσφαιρα και οι δύο πλευρές επανέλαβαν τη δέσμευσή τους να συνεχίσουν το διάλογο σε όλα τα επίπεδα τους επόμενους μήνες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Κοτζιάς: Θέλουμε και η Αλβανία να γίνει κράτος - μέλος της ΕΕ

ADVERTISING

SHARE: