Συνάντηση Κοτζιά - Ντιμιτρόφ στη Θεσσαλονίκη - Τι συζήτησαν

Συνάντηση Κοτζιά - Ντιμιτρόφ στη Θεσσαλονίκη - Τι συζήτησαν
VORIA.GR

Η συνάντηση Κοτζιά - Ντιμιτρόφ πραγματοποιήθηκε κάτω από άκρα μυστικότητα στο ξενοδοχείο "Μακεδονία Παλλάς" και διήρκεσε πάνω από τρεις ώρες

Συνάντηση με τον Σκοπιανό ομόλογό του, Νικόλα Ντιμιτρόφ, είχε την Πέμπτη στη Θεσσαλονίκη ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, αναφορικά με τις τελευταίες εξελίξεις στο θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του τακτικού διαλόγου και διαβουλεύσεων μεταξύ των δύο χωρών, προς ενίσχυση της διαφάνειας και της αμοιβαίας εμπιστοσύνης. Κατά τη συνάντησή τους οι δύο Υπουργοί είχαν μια εποικοδομητική συζήτηση και εστίασαν στην προώθηση των διμερών σχέσεων και της συνεργασίας σε ένα ευρύτερο πλαίσιο που σχετίζεται με τα υφιστάμενα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης.

Οι Υπουργοί εξέφρασαν την κοινή προσδοκία τους για παρουσίαση, στην επερχόμενη συνάντηση της 17ης Ιανουαρίου, από τον Προσωπικό Απεσταλμένο του ΓΓΗΕ, ενός αρχικού πλαισίου εντός του οποίου θα προωθηθεί η διαδικασία, συνεχίζει η ανακοίνωση. Οι δύο Υπουργοί συζήτησαν επί της ακολουθητέας μεθοδολογίας, της προσέγγισης των δύο πλευρών και του πλαισίου που αφορά στο ζήτημα της ονομασίας, ενώ συμφώνησαν όπως αναλάβουν ενεργότερο ρόλο στις συζητήσεις για να υπερβούν την διαφορά στο θέμα του ονόματος, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Τέλος, οι κ.κ. Κοτζιάς και Ντιμιτρόφ αντήλλαξαν απόψεις γύρω από τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης και άλλα ζητήματα εν όψει των επόμενων συναντήσεων υψηλού επιπέδου μεταξύ των δύο χωρών, καταλήγει η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ.

Σύμφωνα με το voria.gr, η συνάντηση Κοτζιά - Ντιμιτρόφ πραγματοποιήθηκε κάτω από άκρα μυστικότητα στο ξενοδοχείο "Μακεδονία Παλλάς". Η συνάντηση, που ξεκίνησε στην 1 το μεσημέρι, διήρκεσε πάνω από τρεις ώρες, σύμφωμα με την ίδια πηγή.

Συνάντηση Κοτζιά - Ντιμιτρόφ στη Θεσσαλονίκη - Τι συζήτησαν
VORIA.GR

Πηγή φωτό: voria.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Τσίπρας σε Ιερώνυμο: Αρμόδια για το Σκοπιανό είναι η κυβέρνηση

Σχέδιο για δημοψήφισμα για το θέμα της ονομασίας στα Σκόπια

Σκοπιανό: Η παράλληλη μάχη των ορθόδοξων εκκλησιών

ADVERTISING

SHARE: