Συνάντηση Κουτσούμπα με τον υπουργό Εξωτερικών της Κούβας

ΑΘΗΝΑ-Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας συναντήθηκε  με τον υπουργό Εξωτερικών της Κούβας Μπρούνο Εντουάρντο Ροντρίγκες Παρίλια.(Eurokinissi-ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ)
ΑΘΗΝΑ-Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας συναντήθηκε με τον υπουργό Εξωτερικών της Κούβας Μπρούνο Εντουάρντο Ροντρίγκες Παρίλια.(Eurokinissi-ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ) EUROKINISSI

Για την κατάσταση στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, ενημέρωσε τον Κουβανό υπουργό ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ. "Ο ελληνικός λαός και η πάλη του, έχουν τον θαυμασμό όλου του κόσμου", δήλωσε ο Παρίλια

Ο Γενικός Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, συναντήθηκε το Σάββατο στον Περισσό με τον υπουργό Εξωτερικών της Κούβας, Μπρούνο Εντουάρντο Ροντρίγκες Παρίλια.

«Είχαμε μια πολύ ενδιαφέρουσα συνάντηση και συζήτηση με τον υπουργό Εξωτερικών της Κούβας και μέλος του Πολιτικού Γραφείου του Κομμουνιστικού Κόμματος Κούβας και την αντιπροσωπεία του Κουβανέζικου Κόμματος, που επισκέπτεται αυτές τις μέρες την Ελλάδα», δήλωσε ο κ. Κουτσούμπας, προσθέτοντας ότι «έγινε ενημέρωση για την κατάσταση στην Ελλάδα, στην περιοχή εδώ, στην Ευρώπη, όπως και για την κατάσταση στην Κούβα, στη Λατινική Αμερική και γενικότερα για την κατάσταση στον κόσμο. Αναφερθήκαμε στις επικίνδυνες καταστάσεις για την ειρήνη, που δημιουργούνται σε διάφορες περιοχές του κόσμου».

«Ενημέρωσα τον κ. υπουργό για τις εξελίξεις στην ΕΕ, για την πορεία της οικονομικής κρίσης στη χώρα μας και γενικότερα στην Ευρώπη και για την πολιτική του ΚΚΕ, έτσι όπως εξελίσσεται μετά το 20ο Συνέδριο του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας», ανέφερε στη συνέχεια.

«Εκφράσαμε την αλληλεγγύη μας προς το λαό της Κούβας, στον αγώνα που κάνει για την οικονομική ανάπτυξη της χώρας του, ενάντια στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, ενάντια στο εμπάργκο, ενάντια σε όλες τις πολιτικές που δυσκολεύουν τη ζωή του λαού στην Κούβα. Ταυτόχρονα, εκφράσαμε την ανάγκη για ανάπτυξη των διμερών σχέσεων των κομμάτων μας, αλλά και τη διεθνή μας αλληλεγγύη, στα πλαίσια των διεθνών συναντήσεων των Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων, άλλων περιφερειακών συναντήσεων, για την ειρήνη και για την πρόοδο στις χώρες μας, στις περιοχές μας, σε όλο τον κόσμο», είπε ο κ. Κουτσούμπας και κατέληξε λέγοντας: «θα συνεχίσουμε τη συζήτηση, την ανταλλαγή απόψεων, την αλληλεγγύη και τη φιλία ανάμεσα και στο ΚΚΕ και το ΚΚ Κούβας, κυρίως ανάμεσα στον ελληνικό και τον κουβανικό λαό».

"Ο ελληνικός λαός και η πάλη του, έχουν τον θαυμασμό όλου του κόσμου"

«Είναι τιμή για μένα να επισκέπτομαι το ΚΚΕ, να συναντηθώ με τον Γραμματέα του και να μεταφέρω τους χαιρετισμούς από τον Ραούλ Κάστρο Ρουζ στο Κόμμα και στο λαό», δήλωσε από την πλευρά του ο υπουργός Εξωτερικών της Κούβας.

«Είχαμε την ευκαιρία να έχουμε πολύ ενδιαφέρουσες πληροφορίες και επίσης να ενημερώσουμε για την προσπάθειά μας για την οικοδόμηση του σοσιαλισμού στην Κούβα και την κατάσταση στην περιοχή», ανέφερε ο κ. Παρίλια, προσθέτοντας ότι «επίσης, συμμεριστήκαμε τις ανησυχίες αναφορικά με τους κινδύνους που υπάρχουν με τους νέους πολέμους, τους μη συμβατικούς πολέμους και όσον αφορά τον αρνητικό ρόλο που παίζουν οι διεθνείς χρηματοπιστωτικοί οργανισμοί και σχηματισμοί».

«Επαναλάβαμε τη διάθεση της κυβέρνησής μας να συνεχίσει το διάλογο με την κυβέρνηση των ΗΠΑ σε ένα πλαίσιο απόλυτου σεβασμού της κάθε χώρας και της μη παρέμβασης στα εσωτερικά της μίας στην άλλη», σημείωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Κούβας, ο οποίος ευχαρίστησε το ΚΚΕ και τον ελληνικό λαό για την αλληλεγγύη προς τον κουβανικό λαό στην πάλη του ενάντια στον οικονομικό, εμπορικό, και χρηματιστικό αποκλεισμό και γενικά για την υποστήριξή του στην Κουβανική Επανάσταση.

Εξέφρασε, επίσης, την ικανοποίησή του για την επίσκεψή του στην Ελλάδα, καθώς είχε την ευκαιρία να γνωρίσει «από πρώτο χέρι τον ελληνικό λαό και την πάλη του, η οποία έχει αποκομίσει το θαυμασμό σε όλο τον κόσμο».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κουτσούμπας, K.K.E

ADVERTISING

SHARE: