Συνάντηση με Μέρκελ - Γιούνκερ για ευρωτουρκικές σχέσεις και προσφυγικό ζήτησε ο Τσίπρας

ΚΟΙΝΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ Ρ. Τ. ΕΡΝΤΟΓΑΝ , ΠΕΜΠΤΗ 7/12/2017. (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)
ΚΟΙΝΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ Ρ. Τ. ΕΡΝΤΟΓΑΝ , ΠΕΜΠΤΗ 7/12/2017. (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) EUROKINISSI

Η τριμερής συνάντηση, που ζητήθηκε κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας με τον πρόεδρο της Κομισιόν, αναμένεται να γίνει στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής

Τριμερή συνάντηση με τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και την Άγγελα Μέρκελ, ζήτησε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με αντικείμενο τις ευρωτουρκικές σχέσεις και το προσφυγικό.

Η συνάντηση αναμένεται πραγματοποιηθεί στο περιθώριο των εργασιών της Συνόδου Κορυφής, με τη συμμετοχή των τριών καθώς και του πρωθυπουργού της Βουλγαρίας, Μπόικοφ Μπορίσοφ.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρωθυπουργός θα προσπαθήσει να δώσει απαντήσεις στη γερμανικά πλευρά για τα πλαστά διαβατήρια με τα οποία αλλοδαποί κατάφεραν να ταξιδέψουν από τη χώρα προς το εξωτερικό.

Επίσης, θα παρουσιάσει στους Ευρωπαίους εταίρους τα αποτελέσματα της επίσκεψης Ερντογάν, ιδιαίτερα αναφορικά με την προφορική συναίνεση του Τούρκου προέδρου για επιστροφές προσφύγων και μεταναστών στην Τουρκία από την ελληνική ενδοχώρα. Στόχος της Αθήνας είναι να καμφθούν οι ευρωπαϊκές αντιρρήσεις για παραμονή των προσφύγων μόνο στα νησιά έως ότου τελεσιδικήσουν οι αιτήσεις ασύλου.

ADVERTISING

SHARE: