Συνάντηση Σουλτς – Τσίπρα: Δεν έχουμε συμφωνήσει αλλά είμαστε στο σωστό δρόμο

Συνάντηση Σουλτς – Τσίπρα: Δεν έχουμε συμφωνήσει αλλά είμαστε στο σωστό δρόμο
Martin SCHULZ - EP President meets with Alexis TSIRPAS © European Union 2012 - EP

Σε καλό κλίμα η συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς. "Έχουμε τη θέληση να βρούμε μια κοινή συμφωνία" είπε ο Έλληνας πρωθυπουργός (Vid)

Θερμό τετ α τετ με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, είχε ο Αλέξης Τσίπρας. Ο πρόεδρος την Κομισιόν επιφύλαξε θερμή υποδοχή στον Έλληνα πρωθυπουργό στην έδρα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ανταλλάσσοντας μαζί του ασπασμό μπροστά στις κάμερες. Στη συνέχεια μάλιστα έπιασε από το χέρι τον κ. Τσίπρα για να τον οδηγήσει στην αίθουσα της συνάντησης.

Στη συνέχεια τον Αλ. Τσίπρα υποδέχτηκε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Ντόναλντ Τουσκ, ενώ μετά τη συνάντηση με τον κ. Τουσκ, ο κ. Τσίπρας είχε συνομιλίες με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς.

Αμέσως μετά ακολούθησαν κοινές δηλώσεις, στις οποίες ο κ. Σουλτς τόνισε πως πρόκειται για ένα πρωθυπουργό ο οποίος μάχεται για την Ευρώπη και όχι μόνο για την Ελλάδα.

“Υπάρχει αμοιβαία κατανόηση στο ευρωπαϊκό πλαίσιο αλλά και η ελληνική κυβέρνηση μάχεται βάση προγράμματος. Μάχεται για τη δική της χώρα με σωστό τρόπο και έχουμε ένα παράθυρο διαλόγου. Θα ήθελα να επαναλάβω αυτό που συμφωνήσαμε: οι απλοί πολίτες πληρώνουν το λογαριασμό τα τελευταία χρόνια και ήρθε ο καιρός οι κατέχοντες που έβγαλαν χρήματα έξω να συνεισφέρουν στη χώρα”, τόνισε και προσέθεσε: Μπορεί η κυβέρνηση να στηρίζεται στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο και ο Έλληνας πρωθυπουργός είναι καλοδεχούμενος εδώ”.

“Έχετε δύσκολες στιγμές”, είπε χαρακτηριστικά.

Από τη πλευρά του ο κ. Τσίπρας, δήλωσε ιδιαίτερα ευτυχής που βρέθηκε εκεί, σε ένα θεσμό διαλόγου και συνεργασίας. “Αισθάνομαι πολύ άνετα που συζητώ με τον Μάρτιν. Συζητήσαμε πολλά θέματα, είμαι αισιόδοξος ότι προσπαθούμε να κάνουμε το βέλτιστο για ένα κοινό μέλλον”, είπε.

“Έχουμε τη θέληση να βρούμε μια κοινή συμφωνία, μια συμβιβαστική λύση για το κοινό μας μέλλον. Είμαστε έτοιμοι να συναποφασίσουμε, έχουμε κοινούς στόχους, τον σεβασμό του ελληνικού λαού και την εντολή του και σεβόμαστε τους κανόνες της ΕΕ”, συμπλήρωσε και τόνισε: “Θέλουμε να διορθώσουμε αυτό το πλαίσιο και όχι να το διαλύσουμε. Είμαι αισιόδοξος ότι είμαστε στο σωστό δρόμο”.

“Φυσικά δεν έχουμε επιτύχει ακόμα μια συμφωνία αλλά είμαστε στο σωστό δρόμο”, κατέληξε.

Στη συνέχεια, ο κ. Τσίπρας θα αναχωρήσει για το Παρίσι, όπου στις 15:30 θα συναντήσει τον Γάλλο ομόλογό του, Φρανσουά Ολάντ.

Όπως έγινε γνωστό, μετά τη συνάντηση οι δύο πρωθυπουργοί θα κάνουν δηλώσεις, αλλά δεν θα δεχθούν ερωτήσεις από εκπροσώπους των ΜΜΕ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα