Συνάντηση Τσίπρα - Αναστασιάδη στις Βρυξέλλες για το Κυπριακό

Ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας,  συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, στο Μέγαρο Μαξίμου. (Eurokinissi-ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ)
Ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, στο Μέγαρο Μαξίμου. (Eurokinissi-ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ) EUROKINISSI

Συνάντηση με τον κύπριο πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη θα έχει στις 14 Δεκεμβρίου στις Βρυξέλλες ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας

Την Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου στις 19:00, συναντώνται στις Βρυξέλλες για το Κυπριακό ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο Πρόεδρος της κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης και ο Έλληνας Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Παράλληλα, την Πέμπτη στο περιθώριο της Συνόδου θα δει Μέρκελ, Ολάντ και άλλους ηγέτες.

Στις άριστες σχέσεις με την Ελλάδα αναφέρθηκε προσφάτως ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, ζητώντας ενότητα σε αυτές τις κρίσιμες και σημαντικές εξελίξεις.

Στο διάγγελμά του, ο κ. Αναστασιάδης εξήγησε την συμφωνία- απόφαση με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, Μουσταφά Ακιντζί, για επανάληψη των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό, μετά την πρόσφατη αποτυχία στην Ελβετία, και την σύγκληση διάσκεψης στην Γενεύη, στις 12 Ιανουαρίου.

«Σ' αυτές τις κρίσιμες ώρες βρίσκομαι σε συνεχή και στενή συνεργασία με την ελληνική κυβέρνηση, η οποία σταθερά παραμένει στο πλευρό της Κύπρου», υπογράμμισε ο Κύπριος πρόεδρος.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος υπογράμμισε, άλλωστε πριν από λίγες μέρες ότι η ελληνική κυβέρνηση στηρίζει σταθερά την προσπάθεια για επανεκκίνηση των συνομιλιών στην Κύπρο παρά τις δυσκολίες.

«Βρισκόμαστε σε σταθερό συντονισμό και επαφή με την κυπριακή κυβέρνηση, με στόχο την εξεύρεση μιας δίκαιης και βιώσιμης λύσης στο πλαίσιο των αποφάσεων του ΟΗΕ και της ιδιότητας της Κύπρου ως κράτους μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σημειώνεται ότι, ο Αλέξης Τσίπρας σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ της επεσήμανε το ζήτημα των εγγυήσεων.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κυπριακό
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Διάγγελμα Αναστασιάδη: Στο πλευρό της Κύπρου η Ελλάδα

ADVERTISING

SHARE: