Συνεδρίαση της επιτροπής εξοπλισμών για την ανάκληση της συμφωνίας με τη Σ.Αραβία

Συνεδρίαση της επιτροπής εξοπλισμών για την ανάκληση της συμφωνίας με τη Σ.Αραβία
Ενημέρωση από τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, Παναγιώτη Καμμένο, για θέματα αρμοδιότητάς του της Επιτροπής Εξοπλιστικών Προγραμμάτων και Συμβάσεων της Βουλής την Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου 2017. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) Eurokinissi

Συζητείται η σχετική πρόταση Φίλη – Παφίλη για ακύρωση της πώλησης βλημάτων και αεροπορικών βομβών. Η ΝΔ δεν ξεκαθαρίζει αν συναινεί ή όχι με την ανάκληση και ρωτά το υπουργείο Άμυνας "ποιος είναι ο Τάσος Μπούρας;"

Την τύχη της διακρατικής συμφωνίας για την πώληση στρατιωτικού υλικού στην Σαουδική Αραβία καλείται να αποφασίσει η επιτροπή εξοπλισμών της Βουλής η οποία συνεδριάζει αυτή την ώρα κεκλεισμένων των θυρών για το θέμα.

Στο τραπέζι έχει τεθεί η πρόταση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Φίλη, και του βουλευτή του ΚΚΕ, Θανάση Παφίλη, για την ανάκληση της διακρατικής συμφωνίας μετά από το ψήφισμα του ευρωκοινοβουλίου που ζητά την κήρυξη εμπάργκο πώλησης όπλων της ΕΕ στη Σαουδική Αραβία, εξαιτίας των επιθέσεων κατά αμάχων στην Υεμένη. Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος φέρεται διατεθειμένος να προχωρήσει στην ανάκληση της συμφωνίας εφόσον υπάρξει ευρεία πλειοψηφία από τα μέλη της Βουλής.

ΝΔ: Να μας ενημερώσει ο υπουργός Άμυνας ποιος είναι ο Τάσος Μπούρας;

Πηγές της ΝΔ απέφυγαν, πάντως, να ξεκαθαρίσουν εάν η ΝΔ συμφωνεί ή όχι με το ενδεχόμενο ανάκλησης της συμφωνίας. Σύμφωνα με την αξιωματική αντιπολίτευση «δεν υπάρχει» συμφωνία άρα δεν τίθεται θέμα ψηφοφορίας για την ανάκλησή της. Οι ίδιες πηγές κάλεσαν τον υπουργό Άμυνας να δώσει διευκρινίσεις για ένα νέο πρόσωπο στην υπόθεση, τον Τάσο Μπούρα. Συγκεκριμένα η ΝΔ ρώτησε «ποιος είναι ο Τάσος Μπούρας;» και κατέθεσε εκ νέου σειρά ερωτημάτων που είχε διατυπώσει ο πρόεδρός της Κυριάκος Μητσοτάκης και τα στελέχη της για το «σκάνδαλο». Επίσης η ΝΔ κατέθεσε και πάλι το αίτημά της να κληθούν στη Βουλή όλοι οι πρωταγωνιστές της υπόθεσης.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα