Συνεδριάζει αύριο το υπουργικό, με φόντο ελληνοτουρκικά και Σκοπιανό

Συνεδριάζει αύριο το υπουργικό, με φόντο ελληνοτουρκικά και Σκοπιανό
Ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου Eurokinissi

Η ατζέντα της συνεδρίασης, που δεν έχει ακόμη επίσημα ανακοινωθεί, δεν έχει γίνει γνωστή, όμως αναμένεται να γίνει συζήτηση εφ' όλης της ύλης υπό το πρίσμα και των εξελίξεων σε ελληνοτουρκικά και τη διαπραγμάτευση με ΠΓΔΜ

Όλα τα θέματα της επικαιρότητας αναμένεται να συζητηθούν στην αυριανή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου υπό τον πρωθυπουργό.

Κυβερνητικές πηγές επιβεβαιώνουν ότι επί τάπητος θα τεθούν ζητήματα όπως το Μακεδονικό, οι ελληνοτουρκικές σχέσεις, η συνταγματική αναθεώρηση, αλλά και οι εξελίξεις στην οικονομία.

Ειδικότερα, ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Εξωτερικών αναμένεται να ενημερώσουν για τις τελευταίες εξελίξεις στην διαπραγμάτευση με την πολιτική ηγεσία της ΠΓΔΜ μετά και την τριμερή συνάντηση της Βιέννης όπου και καταγράφηκε σημαντική πρόοδος. Επιπλέον, ενημέρωση θα γίνει και για την εντεινόμενη τουρκική προκλητικότητα με αφορμή τις πρόσφατες δηλώσεις Ερντογάν που επιχείρησε να συμψηφίσει το θέμα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών με τους 8 Τούρκους αξιωματικούς.

Αναλυτική ενημέρωση θα γίνει πιθανότατα και για την οικονομία δεδομένου ότι ο Απρίλιος θεωρείται καθοριστικός μήνας αφενός διότι στα μέσα του συνέρχεται η εαρινή Σύνοδος του ΔΝΤ, αφετέρου διότι στις 27 η ελληνική πλευρά θα παρουσιάσει στο Eurogroup το σχέδιό της για την αναπτυξιακή στρατηγική.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα