Συνεδριάζει η ΕΕΤΤ για τον κομματικό σύμβουλο

Μετά την παραδοχή εκ μέρους της τομεάρχη της ΝΔ για θέματα Ψηφιακής Πολιτικής, ότι ο Αντιπρόεδρος της ΕΕΤΤ είναι σύμβουλός της, η Αρχή συγκαλείται για στάθμιση της κατάστασης

Την Πέμπτη συνεδριάζει εκτάκτως η ΕΕΚΤ για την υπόθεση Παπαουλάκη. Μετά την παραδοχή από την τομεάρχη της ΝΔ για θέματα Ψηφιακής Επικοινωνίας, Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, ότι ο Αντιπρόεδρος της Αρχής, Νίκος Παπαουλάκης, είναι σύμβουλός της, η Αρχή συγκαλείται εκτάκτως, για να σταθμίσει την κατάσταση.

Νωρίτερα, σχολιάζοντας την αποκάλυψη της εφημερίδας "Εθνος" για το θέμα, πηγές του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής ανέφεραν, ότι είναι προφανές το ασυμβίβαστο, ο Αντιπρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ), Νίκος Παπαουλάκης, να είναι σύμβουλος της Τομεάρχη Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης της Νέας Δημοκρατίας, "όπως και η ίδια η Άννα Ασημακοπούλου ομολόγησε".

Παράβαση της νόμιμης υποχρέωσης, επιφέρει πειθαρχική ευθύνη

Συγκεκριμένα, ανέφεραν οι ίδιες πηγές, "το άρθρο 6 παρ. 5 του Ν. 4070/2012, όπως ισχύει, ορίζει ότι ο Πρόεδρος και οι Αντιπρόεδροι της ΕΕΤΤ υπηρετούν με καθεστώς πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης και, για το λόγο αυτό, τελούν σε καθεστώς αναστολής άσκησης οποιουδήποτε άμισθου ή έμμισθου λειτουργήματος ή οποιασδήποτε επαγγελματικής δραστηριότητας. Η ομολογία ότι ο Αντιπρόεδρος της ΕΕΤΤ λειτουργεί ως σύμβουλος βουλευτή συνιστά παράβαση της προαναφερθείσας νόμιμης υποχρέωσης και επιφέρει πειθαρχική ευθύνη σύμφωνα με το άρθρο 10 του ν. 4070/2012, προσέθεταν οι πηγές του υπουργείου ΨΗΠΤΕ και επεσήμαναν ότι "Προφανώς και το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης θεωρεί αυτονόητη την πρόθεση της ΕΕΤΤ να κινήσει πειθαρχική διαδικασία για την υπόθεση του κ. Παπαουλάκη".

Υπενθυμίζεται, ότι τη συμμετοχή του αντιπροέδρου της ΕΕΤΤ, Νίκου Παπαουλάκη, σε συνάντηση της ΝΔ με τα διοικητικά συμβούλια των ενώσεων ιδιωτικών ραδιοσταθμών Αττικής και περιφέρειας, στα γραφεία του κόμματος στο Μοσχάτο, το μεσημέρι της Δευτέρας, 9 Οκτωβρίου, αποκάλυψε με δημοσίευμά της η εφημερίδα "Έθνος", την Τετάρτη, 11 Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με το ρεπρτάζ της εφημερίδας, στην συνάντηση η τομεάρχης Επικοινωνίας και Ψηφιακής Πολιτικής, Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου φέρεται να πρότεινε στους εκπροσώπους των ραδιοσταθμών να διατυπώσουν τις προτάσεις τους ώστε η Αξιωματική Αντιπολίτευση να τις αξιοποιήσει ως θέσεις της στην πρόταση νόμου που θα φέρει η κυβέρνηση.

Η συνάντηση στο Μοσχάτο, ήταν σε εξέλιξη, όταν στην αίθουσα πέρασε ο αντιπρόεδρος της ΕΕΤΤ, της ανεξάρτητης αρχής με εποπτικές αρμοδιότητες στο ευρύ φάσμα των τηλεπικοινωνιών και επικοινωνιών, Νίκος Παπαουλάκης ο οποίος πήρε θέση δίπλα στην βουλευτή της ΝΔ σαν να επρόκειτο για σύμβουλο της, αναφέρουν ραδιοτηλεοπτικές πηγές.

Για μένα δεν τίθεται θέμα ασυμβίβαστου

"Για μένα δεν τίθεται θέμα ασυμβίβαστου. Ο κ. Παπαουλάκης, μπορεί να είναι σύμβουλος της ΝΔ για θέματα ψηφιακής πολιτικής", υποστήριξε η κ. Ασημακοπούλου μιλώντας στο Ραδιόφωνο 24/7.

Η κ. Ασημακοπούλου απέφυγε να απαντήσει για την προσφυγή των καναλαρχών στο ΣτΕ για την απόφαση του ΕΣΡ που αποφάσισε να υπάρχουν επτά τηλεοπτικοί σταθμοί πανελλαδικής εμβέλειας με την τιμή εκκίνησης να είναι 35 εκατ. Ευρώ. Όπως είπε, "έχουμε δημοκρατία, ο καθένας μπορεί να προσφεύγει στη δικαιοσύνη εάν νομίζει ότι θίγεται. Ας περιμένουμε την απόφαση του δικαστηρίου", είπε χαρακτηριστικά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Αντιπρόεδρος ανεξάρτητης αρχής σε ρόλο κομματικού συμβούλου

Ασημακοπούλου: Ο αντιπρόεδρος της ΕΕΤΤ είναι σύμβουλος μου - Κανένα ασυμβίβαστο

Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής: Ασυμβίβαστο ο αντιπρόεδρος της ΕΕΤΤ να είναι σύμβουλος της Ασημακοπούλου

ADVERTISING

SHARE: