Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ: Αυτά είναι τα ψηφοδέλτια για την Κεντρική Επιτροπή και την εκλογή προέδρου

Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ: Αυτά είναι τα ψηφοδέλτια για την Κεντρική Επιτροπή και την εκλογή προέδρου

Για την Κεντρική και για την εκλογή προέδρου ψηφίζει σήμερα το Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ. Μοναδικός υποψήφιος πρόεδρος ο Αλέξης Τσίπρας

Ολοκληρώνεται σήμερα το 2ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, με την εκλογή Προέδρου και Κεντρικής Επιτροπής, ενώ “κλείνει” και το θέμα της Περιφερειακής Συγκρότησης.

Η ψηφοφορία ξεκίνησε στις 10 το πρωί και θα ολοκληρωθεί στις 5 το απόγευμα.

“Η ολοκλήρωση του συνεδρίου, η αρχή μιας νέας σχέσης ΣΥΡΙΖΑ-κοινωνίας”

Ο Αλέξης Τσίπρας ψήφισε λίγο μετά στη 1 το μεσημέρι και εν συνεχεία είχε σύντομη κουβέντα με συνέδρους, που βρίσκονταν στις κάλπες εκείνη την ώρα.

Λίγη ώρα αργότερα, σε ανάρτησή του στο twitter, ανέφερε: «Ψηφίζουμε σήμερα για την ανάδειξη των κεντρικών οργάνων του κόμματος μας και την επικύρωση των θέσεων του Συνεδρίου μας. Η ολοκλήρωση του Συνεδρίου μας είναι η αρχή μιας νέας σχέσης του ΣΥΡΙΖΑ με την κοινωνία”.



Οι σύνεδροι μπορούν να βάλουν έως 45 σταυρούς για την Κεντρική Επιτροπή και έως 2 για την Εξελεγκτική Επιτροπή.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΣΕ ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΑΛΥΣΗ

 

Υπενθυμίζεται, ότι όπως αποφάσισε το Συνέδριο το Σάββατο, κατόπιν σχετικής εισήγησης του Αλέξη Τσίπρα, η νέα Κεντρική Επιτροπή θα έχει 151 μέλη, αριθμός μειωμένος σε σχέση με τον μέχρι σήμερα ισχύοντα των 201.

Ακόμη, το Συνέδριο αποφάσισε τη σύσταση Επιτροπών Δεοντολογίας και Διαφάνειας και την κατάρτιση Κώδικα Δεοντολογίας για τις εμφανίσεις κομματικών στελεχών, καθώς και την επέκταση της ποσόστωσης φύλων σε όλα τα όργανα του ΣΥΡΙΖΑ και να μην έχουν δικαίωμα να θέσουν υποψηφιότητα για τη νέα Κεντρική Επιτροπή όσοι δεν έχουν τακτοποιήσει πλήρως τα οικονομικά τους προς το κόμμα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα