Συνομιλία Τσίπρα – Λιου. ‘Συμφωνείστε τώρα’, πιέζουν οι ΗΠΑ

Συνομιλία Τσίπρα – Λιου. ‘Συμφωνείστε τώρα’, πιέζουν οι ΗΠΑ

Τηλεφωνική επικοινωνία είχε το βράδυ της Τρίτης ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τον υπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ Τζακ Λιου.

Ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τζακ Λιου συνομίλησε τηλεφωνικώς σήμερα το απόγευμα με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και επανέλαβε ότι το υπουργείο του εξακολουθεί να βρίσκεται σε επικοινωνία με όλες τις πλευρές σε σχέση με την εξελισσόμενη κατάσταση στην Ελλάδα.

Ο Λιου υπογράμμισε ότι είναι επείγουσα ανάγκη για την Ελλάδα να προβεί σε μια σοβαρή κίνηση για να βρεθεί ένας ρεαλιστικός συμβιβασμός με τους πιστωτές της και ότι η αποτυχία επίτευξης συμφωνίας θα είχε άμεσες επιπτώσεις για την Ελλάδα και ευρείες αβεβαιότητες για την Ευρώπη και την παγκόσμια οικονομία.

Εντούτοις σημείωσε ότι θα συνεχίσει να παραμένει σε επαφή με τον Έλληνα πρωθυπουργό και τις άλλες πλευρές στην Ευρώπη και τους διεθνείς οργανισμούς.

Παράλληλα σήμερα, ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζος Έρνεστ είπε στους δημοσιογράφους ότι όλες οι πλευρές που εμπλέκονται στις συνεχιζόμενες συνομιλίες θα πρέπει να ενδιαφέρονται να ξαναστηθεί η Ελλάδα σε ισχυρές οικονομικές βάσεις κατά τρόπο που να μην διασαλεύονται οι χρηματοπιστωτικές αγορές.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα