Συντυχάκης: Αβανταδόρικο προς την εργοδοσία το νομοσχέδιο

Συντυχάκης: Αβανταδόρικο προς την εργοδοσία το νομοσχέδιο
Ο βουλευτής του ΚΚΕ Μανώλης Συντυχάκης στην συζήτηση επίκαιρων ερωτήσεων στην Βουλή την Πέμπτη 19 Οκτωβρίου 2017. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) EUROKINISSI

Για το πολυνομοσχέδιο μίλησε, μεταξύ άλλων, στο Ραδιόφωνο 24/7 στους 88,6 ο βουλευτής του ΚΚΕ

Σχετικά με το πολυνομοσχέδιο που ψηφίστηκε χθες από το ελληνικό Κοινοβούλιο, μίλησε στο Ραδιόφωνο 24/7 στους 88,6 ο βουλευτής του ΚΚΕ, Μανώλης Συντυχάκης. Όπως ανέφερε, ο νέος νόμος καθιστά ακόμα πιο δύσκολο το δικαίωμα στην απεργία, με δεδομένο και τον εργοδοτικό τρόμο, ενώ πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να δυσκολέψει τη δράση του συνδικαλιστικού κινήματος μέσω ενός νομοσχεδίου που είναι αβανταδόρικο προς την εργοδοσία.

Στη συνέχεια τόνισε ότι “το θέμα είναι αυτοί που απαξίωσαν το συνδικαλιστικό κίνημα, που έφτιαξαν και εδραίωσαν τον κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό. Είναι εκείνοι που έφτιαξαν τα σωματεία σφραγίδες. Δεν είναι το ΚΚΕ. Ούτε το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα και το πανεργατικό μέτωπο. Είναι εκείνοι που απαξίωναν τις απεργίες, που πήγαιναν το πρωί στη δουλειά και το απόγευμα με τη γραβάτα πήγαιναν στις πλατείες”.

Επιπρόσθετα ο κ. Συντυχάκης επεσήμανε ότι η κυβέρνηση με το πολυνομοσχέδιο που πέρασε από τη Βουλή υπηρετεί τη μεγαλοεργοδοσία και πως κάνει τη δουλειά που δεν μπόρεσε και δεν μπορεί να κάνει η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ. “Η κυβέρνηση θέλει να παίξει το ρόλο του μικρού ιμπεριαλιστή. (…) Υποτίθεται ότι έχει εντολή να υπερασπίζεται τα λαϊκά συμφέροντα” είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, εξέφρασε την άποψη ότι δεν θα υπάρξει καθαρή έξοδος από τα μνημόνια, καθώς για να βγει η χώρα από τα μνημόνια “σημαίνει ότι ακυρώνεις εφαρμοστικούς νόμους. Θα επαναφέρει τις συλλογικές συμβάσεις; Τον κατώτερο μισθό στα 751; Το 13ο και 14ο μισθό; (…) Η κυβέρνηση δεν λέει τίποτα γι’ αυτά τα ζητήματα”.

Εν κατακλείδι, ο κ. Συντυχάκης υπογράμμισε ότι όλες οι δημοσκοπήσεις δείχνουν την ανοδική πορεία του ΚΚΕ και πως “μπορεί το πολυνομοσχέδιο να ψηφίστηκε από τη Βουλή, αλλά καταψηφίστηκε από χιλιάδες εργαζόμενους που συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις των προηγούμενων ημερών. (…) Εμείς δεν προσδοκούμε ούτε να πάρουμε κάποιους βουλευτές μέσα στη Βουλή, ένα απλό άθροισμα. Εμείς θέλουμε να ανασυνταχθεί το κίνημα, να φύγει από τη στάση της αναμονής και της ηττοπάθειας η εργατική τάξη και τα φτωχά λαϊκά στρώματα, να διεκδικήσει αυτά που έχασε. Οι απώλειες δεν πρέπει να διεκδικηθούν;”

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα