ΣΥΡΙΖΑ εναντίον Σαμαρά: Εμείς δεν είμαστε κυβέρνηση των mail και τηλεφωνικών εντολών

ΣΥΡΙΖΑ εναντίον Σαμαρά: Εμείς δεν είμαστε κυβέρνηση των mail και τηλεφωνικών εντολών

Επίθεση στον Αντώνη Σαμαρά τον οποίο κατηγορεί ότι "είναι υπόλογος για την μνημονιακή καταστροφή και την προσπάθεια παγίδευσης της κυβέρνησης", εξαπολύει η κυβέρνηση

Απαντώντας στην κριτική που άσκησε ο πρώην πρωθυπουργός, για τις αποφάσεις του Eurogroup,η κυβέρνηση εξαπέλυσε επίθεση στον Αντώνη Σαμαρά και την κυβέρνησή του, τονίζοντας ότι «η Ελλάδα γύρισε σελίδα μέσα από μια σκληρή, δύσκολη, επίμονη και, ίσως, για πρώτη φορά αληθινή διαπραγμάτευση».

Ο κ. Σαμαράς, προσθέτουν κυβερνητικές πηγές, «είναι υπόλογος για τη μνημονιακή καταστροφή και για την προσπάθεια παγίδευσης της νέας ελληνικής κυβέρνησης. Επένδυσε το πολιτικό του μέλλον στην αποτυχία της διαπραγμάτευσης. Και απέτυχε».

Σύμφωνα με την κυβέρνηση «οι δυνάμεις του μνημονίου δεν μπορούν να κατανοήσουν πως μία κυβέρνηση υλοποιεί τα όσα έλεγε προεκλογικά, πως απέναντι στο φόβο και τη δουλικότητα αντιπαραβάλει την ελπίδα και την ενότητα, πως μπορεί να κυβερνήσει, χωρίς να σκύβει το κεφάλι».

«Η διαπραγμάτευση δεν τελείωσε, θα συνεχιστεί με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα, όσο η κοινωνία είναι δίπλα μας», τονίζουν οι κυβερνητικοί κύκλοι και σημειώνουν ότι «οι πολίτες γνωρίζουν ποιος τους λέει την αλήθεια, ποιος εργάζεται για την κοινωνική σωτηρία, ποιοι του έδιναν ψεύτικες υποσχέσεις την ίδια ώρα που «κυβερνούσαν» μέσα από μέιλ και τηλεφωνικές εντολές».

Μέσα στο Σαββατοκύριακο θα καταρτιστεί η λίστα με τις μεταρρυθμίσεις και τη Δευτέρα θα σταλεί, δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη το Κυβερνητικό Συμβούλιο

«Η κυβέρνηση είναι σε πλήρη συνεννόηση με τους εταίρους της. Μέσα στο Σαββατοκύριακο θα καταρτιστεί η λίστα με τις μεταρρυθμίσεις και τη Δευτέρα θα σταλθεί», ανέφερε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας,σε σύντομη συνομιλία που είχε με δημοσιογράφους ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη το Κυβερνητικό Συμβούλιο όπου συζητείται η απόφαση στο Eurogroup και συγκροτείται ο κατάλογος με τις μεταρρυθμίσεις που ζητούν οι εταίροι.

Νωρίτερα,ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης είχε δηλώσει ότι “δεν είναι κάτι πολύπλοκο, είναι μια εύκολη διαδικασία”.

Ολοκληρώθηκε το Κυβερνητικό Συμβούλιο. “Συνεχίζουμε με την ίδια αποφασιστικότητα και νηφαλιότητα, πιστοί στα λαϊκή εντολή» το μήνυμα της κυβέρνησης

“Συνεχίζουμε με την ίδια αποφασιστικότητα και νηφαλιότητα, πιστοί στα λαϊκή εντολή” ανέφεραν κυβερνητικές πηγές αμέσως μετά την ολοκλήρωση του Κυβερνητικού Συμβουλίου.

Κατά την διάρκεια του Κυβερνητικού Συμβουλίου έγινε διεξοδική ενημέρωση των υπουργών από τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα και τον υπουργό Οικονομικών,Γιάνη Βαρουφάκη, σχετικά με την απόφαση του Eurogroup. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές οι υπουργοί επικρότησαν το σημαντικό βήμα που έγινε,καθώς για πρώτη φορά μια ελληνική κυβέρνηση διαπραγματεύτηκε ουσιαστικά και κέρδισε σημαντικά οφέλη.

Το κυβερνητικό Συμβούλιο απασχόλησε το σχέδιο μεταρρυθμίσεων που θα σταλθεί στους εταίρους μας από την ελληνική κυβέρνηση την προσεχή Δευτέρα.

κατ την αποχώρησή του ο Γιάνης Βαρουφάκης εξέφρασε αισιοδοξία ότι θα γίνει δεκτή η λίστα που θα στείλει η κυβέρνηση. Οπως σημείωσε θα το αποφασίσουν με ένα Ναι ή Οχι οι τρείς θεσμοί ενω σε περίπτωση αρνητικής απάντησης θα συνεδριάσει και πάλι το Eurogroup.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα