ΣΥΡΙΖΑ για συνεργασία με ΔΗΜΑΡ: Παραμένουμε σταθεροί στις θέσεις μας

ΣΥΡΙΖΑ για συνεργασία με ΔΗΜΑΡ: Παραμένουμε σταθεροί στις θέσεις μας
Exhibition at the Greek Parliament commemorating the 40 years since the restoration of Democracy. Athens, July 24, 2014 / . , 24 , 2014 SOOC

Τι λένε τα κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ για το "ναύαγιο" της συμμαχίας των δυο κομμάτων

Το θέμα της ΔΗΜΑΡ, αλλά και οι συμμαχίες μπήκαν, μεταξύ άλλων, στο τραπέζι της συνεδρίασης του προεδρείου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να μένει σταθερό στην αρχική του θέση,  που ήθελε αποδοχή απο την Αγίου Κωνσταντίνου του προγράμματος που ανακοίνωσε ο Αλέξης Τσίπρας στη Θεσσαλονίκη.

Κορυφαία στελέχη τόνιζαν πως “το έδαφος των συνεργασιών και με την ΔΗΜΑΡ είχε έγκαιρα περιγραφεί και ο ΣΥΡΙΖΑ προσήλθε στις συζητήσεις με συγκεκριμένη μίνιμουμ προγραμματική πρόταση.” “Αυτά που μπορούμε”, διευκρίνιζαν χαρακτηριστικά.

Μάλιστα συμπλήρωναν πως δεν ήταν δυνατόν να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι με την ΔΗΜΑΡ και να μεταβάλλουν τη θέση τους για τη μείωση του χρέους, και πως επίσης ήταν αδύνατο να κάνουν πίσω από τη θέση που έχουν για την κατάργηση των νόμων του μνημονίου. “Με βάση αυτά, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει γίνει σήμερα η πρώτη επιλογή του κόσμου”, τόνιζαν με νόημα κορυφαία στελέχη.

Το δεύτερο πράγμα που επισημαίνουν από την Κουμουνδούρου είναι πως, “εν αντιθέσει με την πρακτική ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κάνει παζάρια και αλισβερίσια. Γι’ αυτό και δεν προσφέρει εκλόγιμες θέσεις στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας”.

Στενός συνεργάτης του κ. Τσίπρα, πάντως τόνιζε για το θέμα της συνεργασίας πως “δεν πρέπει να εγκαταλειφθεί η προσπάθεια”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα