ΣΥΡΙΖΑ: Η Χρυσή Αυγή και το σκυλάκι του καναπέ – Να παραιτηθεί τώρα η κυβέρνηση

ΣΥΡΙΖΑ: Η Χρυσή Αυγή και το σκυλάκι του καναπέ – Να παραιτηθεί τώρα η κυβέρνηση
G4PHOTOS

Τι ζητάει ο ΣΥΡΙΖΑ με επίσημη ανακοίνωση του. Κάνει λόγο για άμεση παραίτηση της συγκυβέρνησης

“Η υπόθεση Μπαλτάκου κόλαφος για τον Πρωθυπουργό. Να φύγει τώρα η κυβέρνηση”, αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ με επίσημη ανακοίνωση του.

Αναλυτικά:

“Η εκκωφαντική σιωπή της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού συνιστά μείζον πολιτικό θέμα. Ο κ. Σαμαράς δεν μπορεί άλλο να κρύβεται. Οι συνομιλίες Μπαλτάκου- Κασιδιάρη αποδεικνύουν πέραν πάσης αμφιβολίας την ύπαρξη διαύλων επικοινωνίας μεταξύ του Μαξίμου και της Χρυσής Αυγής στο ανώτερο επίπεδο. Ο Γενικός Γραμματέας της κυβέρνησης, ένας από τους πιο έμπιστους συνεργάτες του Πρωθυπουργού, είχε αναλάβει το ρόλο του εκπροσώπου του κ. Σαμαρά σε αυτή την ανίερη συμμαχία με σκοπό να υλοποιήσουν από κοινού τα βρώμικα τους σχέδια ενάντια στο λαϊκό κίνημα.

Η Χρυσή Αυγή που θέλει μάταια να παρουσιαστεί ως αντισυστημικός κέρβερος που διώκεται για τις ιδέες της, συνομιλούσε με συνεργάτη του Πρωθυπουργού, όπως αρμόζει σε ένα σκυλάκι καναπέ.

Η ύπαρξη ενός ακροδεξιού παρακράτους μέσα στο Μαξίμου, υπό τις ευλογίες Σαμαρά, αποτελεί πραγματικότητα. Η παρουσία αυτής της κυβέρνησης υπονομεύει τη δημοκρατία και ισοπεδώνει την κοινωνία με τη μνημονιακή βαρβαρότητα. Κάθε μέρα που περνά με αυτήν την κυβέρνηση στην εξουσία είναι καταστροφική. Πρέπει να φύγουν”.

Επίσης, ο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας κατέθεσε με επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής Ευάγγελο Μεϊμαράκη, αίτημα για διεξαγωγή προ ημερησίας διατάξεως συζήτησης στη Βουλή, με αφορμή την υπόθεση Μπαλτάκου.

Στην Κουμουνδούρου ανεβάζουν τους τόνους της αντιπαράθεσης, επιμένουν στο αίτημα για παραίτηση των υπουργών Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, Χ. Αθανασίου και Ν. Δένδια, θέτουν, πλέον, ζήτημα προσφυγής στις κάλπες, ενώ βάζουν “στο κάδρο” και το ΠΑΣΟΚ.

Ο κ. Τσίπρας στην επιστολή του καλεί τον πρωθυπουργό να δώσει εξηγήσεις στη Βουλή, κάνοντας λόγο για “μείζον θέμα για τη δημοκρατία και την ομαλότητα” και για “μείζον θεσμικό θέμα” όσον αφορά τις αναφορές Μπαλτάκου σε σχεδιασμούς χειραγώγησης της Δικαιοσύνης.

“Είναι προφανές ότι η επίσημη αφήγηση, πως ο στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού και ισχυρός κρίκος της κυβέρνησης κ. Μπαλτάκος λειτουργούσε εν αγνοία του πρωθυπουργού, δεν μπορεί να πείσει κανέναν”, τονίζει ο κ. Τσίπρας και προσθέτει ότι “η κυβέρνηση του κ. Σαμαρά απεδείχθη επικίνδυνη, δεν μπορεί να συνεχίσει να χειρίζεται τις τύχες της χώρας”. Και θέτει το αίτημα για προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή, ώστε να τοποθετηθούν όλοι.

“Πρωτίστως ο πρωθυπουργός, που οφείλει να δώσει εξηγήσεις, αλλά και ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, που εν γνώσει του στηρίζει μια κυβέρνηση με εκλεκτικές συγγένειες με το παρακράτος της Ακροδεξιάς”, καταλήγει.

Βούτσης: “Δεν συναντήθηκα και δεν συζήτησα με βουλευτή ή στέλεχος της Χρυσής Αυγής”

Εν τω μεταξύ, ο ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Βούτσης διέψευσε κατηγορηματικά οποιαδήποτε συνάντηση ή συζήτηση με βουλευτή ή στέλεχος της Χρυσής Αυγής.

“Είμαι υποχρεωμένος, επειδή από ένα μέσο ενημέρωσης ένας βουλευτής της Χρυσής Αυγής εδώ και μία ώρα είπε ότι έχει συνομιλήσει και με άλλους βουλευτές από όλους τους χώρους, μεταξύ των οποίων και με εμένα για τα θέματα που τους απασχολούν, από του βήματος της Βουλής να διαψεύσω κατηγορηματικά οποιαδήποτε συνάντηση ή συζήτηση με βουλευτή ή στέλεχος της Χρυσής Αυγής και να πω ότι έχω προσωπικές απόψεις και που δημόσια έχω εκφράσει αλλά και συλλογικές αποφάσεις του ΣΥΡΙΖΑ με τις οποίες συμφωνώ και τις οποίες υπηρετώ στη Βουλή και στο δημόσιο χώρο”, είπε χαρακτηριστικά ο Νίκος Βούτσης και κατέληξε : “τελεία ως προς αυτό το ζήτημα. Είμαι πάρα πολύ σαφής”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα