Τα 43 χρόνια του γιορτάζει το ΠΑΣΟΚ, με σλόγκαν ‘Επιστροφή στο μέλλον της κεντροαριστεράς’

Τα 43 χρόνια του γιορτάζει το ΠΑΣΟΚ, με σλόγκαν ‘Επιστροφή στο μέλλον της κεντροαριστεράς’

Εκδήλωση με κεντρική ομιλήτρια τη Φώφη Γεννηματά και προσκεκλημένους Κώστα Σημίτη, Ευάγγελο Βενιζέλο, αλλά και όλους τους συμμάχους της ΔΗΣΥ. Θα προβληθούν βίντεο για την ιστορική διαδρομή του ΠΑΣΟΚ

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον αποκτά η εκδήλωση για τα 43 χρόνια από την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ, που θα πραγματοποιηθεί στο Ζάππειο στις 3 Σεπτεμβρίου, καθώς προηγείται της εκλογής αρχηγού του νέου φορέα της κεντροαριστεράς τον Οκτώβριο.

Μπορεί η Δημοκρατική Συμπαράταξη να αποτελεί το σημερινό “μανδύα” του χώρου και η συζήτηση να αφορά στη δημιουργία του περίφημου νέου φορέα (με ανοιχτό το ερώτημα εάν θα είναι πολυκομματικός ή ενιαίος, κάτι που θα σήμαινε διάλυση του ΠΑΣΟΚ), όμως το Κίνημα εκ των πραγμάτων αποτελεί την κυριότερη και αριθμητικά δύναμη στο χώρο.

Η εκδήλωση για τα 43 χρόνια από την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ θα κινηθεί στη λογική “επιστροφή στο μέλλον της κεντροαριστεράς”, με στόχο να περιγράψει πως η παράταξη που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου στις 3 Σεπτεμβρίου του 1974 μπορεί να προχωρήσει στην επόμενη φάση.

 

Στην εκδήλωση θα προσκληθούν οι πρώην πρωθυπουργοί και πρώην αρχηγοί του ΠΑΣΟΚ, δηλαδή ο Κώστας Σημίτης και ο Ευάγγελος Βενιζέλος , καθώς και όλοι οι σύμμαχοι της ΔΗΣΥ. Κεντρική ομιλήτρια θα είναι η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της ΔΗΣΥ Φώφη Γεννηματά. Θα προβληθούν βίντεο για την ιστορική διαδρομή του ΠΑΣΟΚ, στα οποία βεβαίως θα κυριαρχεί η μορφή του Ανδρέα Παπανδρέου.

Ολα αυτά καθίστανται ακόμη πιο ενδιαφέροντα με δεδομένο τη μεγάλη συζήτηση που προκάλεσε πρόσφατα στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ η παρέμβαση του ιστορικού στελέχους της παράταξης Κώστα Λαλιώτη, μέσα από άρθρο του στο thecaller.gr.

Ο πρώην υπουργός είχε υπερασπιστεί με πάθος τα πεπραγμένα και την κληρονομιά του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ Ανδρέα Παπανδρέου, προσπαθώντας έτσι να αποδομήσει την ρητορική εκείνων που αναφερόμενοι στο πρόσωπο του πρώην πρωθυπουργού, προσπαθούν να του «φορτώσουν» την αιτία για όλα τα δεινά που έχει περάσει η χώρα.

Μάλιστα, δεν είναι λίγοι εκείνοι που εκτιμούσαν πως η παρέμβαση Λαλιώτη, εκτός από την υποστήριξη του έργου του Ανδρέα, είχε και σαν στόχο να  ξυπνήσει τα αντιδεξιά αντανακλαστικά των στελεχών του πάλαι ποτέ κραταιού κινήματος, στοχεύοντας μέσα από αυτό στο σήμερα. Άλλωστε, μόνο τυχαίες δεν ήταν οι επιθέσεις που εξαπέλυσε κατά των κυβερνήσεων Ράλλη και Μητσοτάκη, τις οποίες και διαδέχθηκε το 1981 και το 1993 αντίστοιχα το ΠΑΣΟΚ. Αρκετοί είδαν λοιπόν στο άρθρο του ένα αρκετά σαφές μήνυμα προς ορισμένα στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη, που καλοβλέπουν μια μετεκλογική συνεργασία με την Νέα Δημοκρατία. 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα