Τα ‘άκουσε’ ο Θεοδωράκης, παρόντες στο Συνέδριο Σημίτης-Μητσοτάκης

Τα ‘άκουσε’ ο Θεοδωράκης, παρόντες στο Συνέδριο Σημίτης-Μητσοτάκης
ΑΘΗΝΑ-ΒΟΥΛΗ-ειδική εκδήλωση για τα μέλη της εθνικής αποστολής που έλαβε μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο.(Eurokinissi-ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ) Eurokinissi

"Συντροφική κριτική" προς τον Σταύρο Θεοδωράκη άσκησε το Πολιτικό Συμβούλιο του Κινήματος Αλλαγής. Με εκκρεμότητες ο δρόμος προς το Συνέδριο, που θα ανοίξει τις εργασίες του με την παρουσία του Κώστα Σημίτη και του Κυριάκου Μητσοτάκη

Κριτική, στα πλαίσια όμως συντροφικότητας, φέρονται να άσκησαν στον Σταύρο Θεοδωράκη τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου του Κινήματος Αλλαγής κατά τη σημερινή του συνεδρίαση, για την απόφαση του να αποδεχθεί την πρόσκληση του Αλέξη Τσίπρα και να συζητήσουν από κοντά την πρόταση που κατέθεσε ο επικεφαλής του Ποταμιού στη Βουλή για τη σύσταση Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας.

“Σταύρο, σε αυτά τα θέματα καλό θα ήταν να υπάρχει καλύτερη συνεννόηση”, ειπώθηκε από μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι κάποιο άλλο στέλεχος φέρεται να είπε στον κ.Θεοδωράκη ότι δεν έπρεπε να να αποδεχθεί την πρόσκληση, με την Φώφη Γεννηματά να παρεμβαίνει και να καλύπτει θεσμικά τον επικεφαλής του Ποταμιού.

Στα του Συνεδρίου που θα ξεκινήσει την Παρασκευή, ανοιχτός παραμένει ακόμα ο τρόπος εκλογής της Κεντρικής Επιτροπής. Η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής κατέθεσε δύο προτάσεις. Η πρώτη, να εκλεγεί με καθολική ψηφοφορία από τους Συνέδρους, αφού να τεθεί ένα εκλογικό όριο ελάχιστης εκπροσώπησης για κάθε φορέα που συμμετέχει, μεγαλύτερο για τα κοινοβουλευτικά κόμματα, αισθητά μικρότερο για τα άλλα. Η δεύτερη πρόταση, περιλαμβάνει απευθείας ορισμό των μελών της ΚΕ, με σύνθεση και την ομόφωνη γνώμη όλων των εμπλεκόμενων. Οι διαβουλεύσεις πάντως θα συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες, με τους Βασίλη Κεγκέρογλου και Χρήστο Πρωτόπαπα να πραγματοποιούν σειρά επαφών τις επόμενες ώρες.

Το σώμα του Συνεδρίου θα αποτελείται 5.500 ανθρώπους, ενώ κεντρικό σύνθημα είναι το «Τολμήσαμε, πετύχαμε, προχωράμε μπροστά». Τέλος, δεδομένη θεωρείται η παρουσία του Κώστα Σημίτη και του Κυριάκου Μητσοτάκη κατά την πρώτη ημέρα των εργασιών.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα