Τα 'αριστερά' ανοίγματα του Μητσοτάκη

Γιατί έχουν πυκνώσει οι δραστηριότητες του προέδρου της ΝΔ για τους "κοινωνικά αποκλεισμένους"

Η επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη να επισκεφτεί ένα κέντρο φιλοξενίας ασυνόδευτων ανηλίκων δίνοντας έμφαση στα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα μόνο τυχαία δεν ήταν. Η χτεσινή επίσκεψή του στην Παιανία εντάσσεται σε μια σειρά δράσεων της ΝΔ που στόχο έχουν τη διείσδυση της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε κοινωνικά ακροατήρια που μέχρι πρότινος ήταν προνομιακά για το ΣΥΡΙΖΑ. Το βασικό μέλημα του Κυριάκου Μητσοτάκη με αυτές τις κινήσεις είναι να προβάλει μια εικόνα «κοινωνικής ευαισθησίας» της ΝΔ και του ίδιου προσωπικά.

Άλλωστε τις τελευταίες μέρες και ιδιαίτερα μέσα στις γιορτές εκτός των ασυνόδευτων προσφυγόπουλων στο επίκεντρο των δραστηριοτήτων τόσο του Κυριάκου Μητσοτάκη όσο και των στελεχών της ΝΔ βρέθηκαν και άλλες κοινωνικές κατηγορίες που εντάσσονται σ’ αυτό που λέγεται «κοινωνικά αποκλεισμένοι».

Σ’ αυτό το πλαίσιο εντάσσονται πρωτοβουλίες όπως ο ποδοσφαιρικός αγώνας με την εθνική ομάδα των αστέγων, η επίσκεψη Μητσοτάκη στη μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων «ο καλός Σαμαρείτης», η καμπάνια για τα ΑμΕΑ στις αρχές Δεκεμβρίου και άλλες δράσεις που είχαν αναπτυχθεί τους προηγούμενους μήνες στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «κανένας στο περιθώριο».

Παράλληλα ιδιαίτερη βαρύτητα στις παρεμβάσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη και της ΝΔ είναι η διείσδυσή της στα λαϊκά και εργατικά στρώματα και αυτός είναι ο λόγος που υπάρχουν αρκετές επισκέψεις τόσο του προέδρου της ΝΔ όσο και πλειάδας άλλων στελεχών του κόμματος σε φτωχές συνοικίες και δήμους της Αθήνας και της Αττικής, με υψηλά ποσοστά ανεργίας, αλλά και σε χώρους δουλειάς τόσο του ιδιωτικού όσο και του δημόσιου τομέα με ιδιαίτερη έμφαση στους χώρους της υγείας, της παιδείας και άλλων κοινωνικών υπηρεσιών ιδιαίτερα της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Το βασικό μέλημα της ΝΔ σ’ αυτή τη φάση είναι να πιάσει το σφυγμό μιας κοινωνίας διαψευσμένης από τις υποσχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ. Σ’ αυτή την κατεύθυνση άλλωστε εντάσσεται και η ρητορική περί υποτέλειας και ταπείνωσης της χώρας με αφορμή την επιστολή Τσακαλώτου.

Στη ΝΔ γνωρίζουν ότι εύκολες υποσχέσεις δεν μπορούν να δώσουν, οι μνημονιακές δεσμεύσεις της χώρας είναι δεδομένες και σ’ αυτό το πλαίσιο προσπαθούν να δημιουργήσουν ένα διαφορετικό κλίμα επικοινωνίας με κοινωνικές ομάδες που διαχρονικά αποτελούσαν προνομιακό χώρο για την Αριστερά, η οποία εκφράστηκε και εκλογικά στα χρόνια της κρίσης με επίκεντρο τόσο την άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία όσο και στο δημοψήφισμα του 2015. Μάλιστα δεν ειπώθηκε χωρίς δεύτερη σκέψη από τον Κυριάκο Μητσοτάκη στη Θράκη η φράση «μην ταυτίζετε το ΣΥΡΙΖΑ με την Αριστερά».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Νέα Δημοκρατία

ADVERTISING

SHARE: