Τα “γαλλικά” της Άννας Καραμανλή στον Χαρδούβελη για τον ΕΝΦΙΑ

Τα “γαλλικά” της Άννας Καραμανλή στον Χαρδούβελη για τον ΕΝΦΙΑ
Στιγμιότυπο από την συζήτηση στην ολομέλεια της βουλής του σχεδίου νόμου του Υπουργείου πολιτισμού για τα πνευματικά δικαιώματα,Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013 (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) Eurokinissi

Θερμό επεισόδιο στη Βουλή με τη βουλευτή της ΝΔ, Άννα Καραμανλή, να ξεσπάει σε δάκρυα

Επεισόδιο μεταξύ βουλευτών της ΝΔ και του συμβούλου του ΥπΟικ, Γ. Θεοδωρακόπουλου, που είχε αναλάβει την ενημέρωση για την τροπολογία του ΕΝΦΙΑ, σημειώθηκε αργά το βράδυ της Τρίτης στα γραφεία της ΚΟ της ΝΔ στη Βουλή.

Όπως αναφέρει το ‘Εθνος, ενώ ο κ. Θεοδωρακόπουλος βομβαρδιζόταν με ερωτήσεις, η βουλευτής της ΝΔ, Άννα Καραμανλή, ζήτησε τον λόγο και σε έντονο ύφος του είπε:

“Ξέρετε, κύριέ μου, ότι οι πολίτες υποφέρουν; Και ότι αυτά που μας λέτε εδώ, δεν θα κάνουν τη ζωή τους καλύτερη;”

“Γιατί φωνάζετε;” πρόλαβε να πει ο σύμβουλος του υπουργού…

Η βουλευτής της ΝΔ, η οποία με δυσκολία συγκρατούσε τα δάκρυά της, άρχισε να φωνάζει: “Να πάτε στον κ. Χαρδούβελη να του τα πείτε”.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, τα υπόλοιπα που είπε η κα Καραμανλή, δεν μπορούν να μεταφερθούν γραπτώς.

Το πρωί της Τετάρτης η κα Καραμανλή έγραψε στον λογαριασμό της στο Twitter, ότι λυπάται που παραφέρθηκε, όχι όμως και για την ουσία όσων είπε για τον ΕΝΦΙΑ.

“Ο Χαρδούβελης δεν φταίει. Μόλις τώρα ήρθε”

“Από έναν άνθρωπο που δεν έχει να πληρώσει, δεν μπορεί ζητάμε να πληρώσει κι άλλα. Αυτή είναι η άποψή μου. Δεν είμαι επαγγελματίας πολιτικός και δεν μπορώ να τους αγνοήσω τους ανθρώπους που υποφέρουν”, ανέφερε στον ραδιοσταθμό ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1 η βουλευτής της ΝΔ, Άννα Καραμανλή.

Επιβεβαίωσε το επεισόδιο με σύμβουλο του υπουργού Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη κατά τη διάρκεια ενημέρωσης βουλευτών της ΝΔ στη Βουλή και πως χρησιμοποίησε οξείες φράσεις και πρόσθεσε: “Ζω με τον κόσμο στη Β’ Αθήνας όπου εκλέχθηκα κι όχι στο γραφείο μου. Βλέπω ανθρώπους που υποφέρουν, ανθρώπους που δεν έχουν να πληρώσουν τη δόση του δανείου τους και την ίδια ώρα να πρέπει να πληρώσουν τον ΕΝΦΙΑ”. Συμπλήρωσε ακόμη: “Δεν έχω κάτι προσωπικό με τον κ. Θεοδωρακόπουλο, όμως εκπροσωπεί αυτό που λέμε άκαρδος τεχνοκράτης. Διότι στην περίπτωση που κάποιος ή χάνει το σπίτι του ή θα πληρώσει ΕΝΦΙΑ, ο κ. Θεοδωρακόπουλος απάντησε ότι φυσικά θα πληρώσει τον ΕΝΦΙΑ”.

Η κ. Καραμανλή παραδέχθηκε ότι ήταν έξαλλη με τη στάση του κ. Θεοδωρακόπουλου και ότι απευθύνθηκε με έντονο τρόπο στον ίδιο: “Δεν ενδιαφέρει τον κόσμο αν εγώ δάκρυσα ή αν είπα “γαλλικά”. Αυτό που έχει σημασία είναι ότι δεν πρέπει να μας αγνοούν εμάς τους βουλευτές, ούτε τους πολίτες που έχουν ανάγκη. Την ίδια αντίδραση είχαμε και από τον κ. Καραβίτη, τον εμπνευστή του ΕΝΦΙΑ”.

Σε ό,τι αφορά τον κ Χαρδούβελη, η κ. Καραμανλή υπογράμμισε: “Ο Χαρδούβελης δεν φταίει. Μόλις τώρα ήρθε. Περιμένουμε όμως να αποδοθούν ευθύνες σ’ αυτούς που έφταιξαν. Περιμένουμε να δούμε επίσης και πού βρίσκεται και τι θα γίνει με τον κ. Καραβίτη που ήταν και ο εμπνευστής του ΕΝΦΙΑ”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα