Τα τρακτέρ στην Αθήνα με πρόσκληση… Μαξίμου

Τα τρακτέρ στην Αθήνα με πρόσκληση… Μαξίμου

Οι αγρότες επέστρεψαν στα μπλόκα η κυβέρνηση, όμως επιχειρεί μέσω του καλέσματος στην Ηρώδου Αττικού να σπάσει το μέτωπο και να αμβλύνει τις διαφορές

Μπορεί το Μέγαρο Μαξίμου να έχει στην κατοχή του μια σειρά από προτάσεις από μπλόκα και παραγωγούς που απέχουν πολύ από τον κυβερνητικό σχεδιασμό για το ασφαλιστικό, όμως κυβερνητικές πηγές αισιοδοξούν πως ο διάλογος θα μπορέσει να δώσει την τελική λύση.

Η ανταλλαγή στοιχείων με τα τεχνικά κλιμάκια συνεχίζονται και αναμένεται, πλέον η επιστροφή του πρωθυπουργού από τις Βρυξέλλες προκειμένου οι αγρότες, το νωρίτερο την Παρασκευή, να περάσουν το κατώφλι της Ηρώδου Αττικού.

Με το ρήγμα στο αγροτικό μέτωπο να διευρύνεται στο Μαξίμου περιμένουν να δουν την αντιπροσώπευση που θα έχουν τα μπλόκα στη συνάντηση με τον πρωθυπουργό τονίζοντας πως ο διάλογος πρέπει να γίνει σε διευρυμένη βάση.

Κορυφαίο στέλεχος της Κουμουνδούρου τόνιζε στο NEWS 247 πως η κυβέρνηση εξ’αρχής θα έπρεπε να χειριστεί επικοινωνιακά διαφορετικά το όλο ζήτημα. «Πιο επιθετικά και πειστικά ακόμα και πίνακες με στοιχεία πρέπει να παρουσιαστούν στους αγρότες», επεσήμανε χαρακτηριστικά, καθώς, όπως υποστήριζε η κυβερνητική πρόταση προστατεύει τους φτωχούς και μεσαίους επαγγελματίες.

Πολλά στηρίζει το κυβερνητικό στρατόπεδο στην βελτιωμένη πρόταση που επεξεργάζονται για τον αγροτικό κόσμο:

- Για το μητρώο των κατ’ επάγγελμα αγροτών

- Την μεταβατικότητα των διατάξεων

- Την μείωση των εισφορών

- Το κόστος παραγωγής

- Το φορολογικό

- Όσον αφορά τον ΟΓΑ το τοπίο παραμένει «θολό» με τους αγρότες να επιθυμούν το ταμείο τους να παραμείνει αυτόνομος πυλώνας της κύριας ασφάλισης τους.

Όπως τόνιζε άλλη κυβερνητική πηγή στο NEWS 247 οι θεσμοί αναμένεται να επιστρέψουν στην Αθήνα από την Δευτέρα, οπότε σε μεγάλο βαθμό η επόμενη εβδομάδα αναμένεται να κρίνει την πορεία της διαπραγμάτευσης.

Στις Βρυξέλλες και η διαπραγμάτευση

Τόσο στις εργασίες της Συνόδου Κορυφής όσο και στο περιθώριο και στα τετ α τετ που θα έχει ο πρωθυπουργός αναμένεται να τεθεί το θέμα της διαπραγμάτευσης και της έγκαιρης ολοκλήρωσης της αξιολόγησης ως βάση προκειμένου η χώρα να αφιερωθεί στην αντιμετώπιση του προσφυγικού.

Εκτιμήσεις κορυφαίων κύκλων αναφέρουν πως η διαπραγμάτευση θα ολοκληρωθεί με μικρές υποχωρήσεις που θα κάνει η ελληνική πλευρά σε ζητήματα όπως μερίσματα, εφάπαξ, μικρότερη αύξηση εισφορών από το συμφωνημένο. «Έτσι θα κλείσει ο λογαριασμός», τόνιζε χαρακτηριστικά.

«Το προσφυγικό μπορεί να βοηθήσει την αξιολόγηση υπό την προϋπόθεση ότι ο Τσίπρας συνεχίζει να αποτελεί μέρος της λύσης», υπογράμμιζε κορυφαίο στέλεχος στο NEWS 247, υποστηρίζοντας πως το τελευταίο που θέλουν αυτή τη στιγμή οι Βρυξέλλες είναι «η Ελλάδα να ξαναγίνει πρωτοσέλιδο λόγω της οικονομικής κρίσης».

πηγή φωτογραφίας: intime

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Αγρότες, ΣΥ.ΡΙΖ.Α.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Έτοιμοι για διάλογο με τον πρωθυπουργό δηλώνουν αγρότες από 30 μπλόκα. Σκληρή στάση κρατά ο Μπούτας

Τι ζητούν οι αγρότες από τον Τσίπρα για να ανοίξουν τα μπλόκα

ADVERTISING

SHARE: