Τάξη σε ΜΚΟ, Ειδομένη και Πειραιά υπόσχεται ο Μουζάλας

Τάξη σε ΜΚΟ, Ειδομένη και Πειραιά υπόσχεται ο Μουζάλας
A discussion about the law of the Ministry of Interior and Administrative Reconstruction "Organization Asylum Service Appeals Authority Host Authority and Identification recommendation Secretariat Host adaptation of Greek legislation to the provisions of Directive 2013/32 / EU of the European Parliament and Council "on common procedures for granting and withdrawing international protection status (recast)» (L 180 / 29.6.2013), provisions for working beneficiaries of international protection and other provisions "of the committees in the Senate room, in Athens on March 31, 2016./ « , , , , 2013/32/ « ()» (L 180/29.6.2013), » , 31 2016. SOOC

Διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση έχει πλήρη έλεγχο και επίγνωση των «αθώων» αλλά και «αμαρτωλών» ΜΚΟ. Παρουσίασε στη Βουλή τους όρους χρηματοδότησής τους

Διαβεβαιώσεις ότι η κυβέρνηση έχει θέσει πλέον σε έλεγχο τη λειτουργία των ΜΚΟ και  σύντομα θα βάλει τάξη στην Ειδομένη και θα βρει λύση στον Πειραιά έδωσε ο αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης, Γιάννης Μουζάλας, στη Βουλή.

«Έχουμε πλήρη έλεγχο» των ΜΚΟ ξεκαθάρισε ο αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης και επισήμανε ότι χρήματα από το ελληνικό κράτος θα πάρουν μόνον 8 ΜΚΟ οι οποίες «θα κουμπώσουν» όπως είπε στον κρατικό σχεδιασμό. Ο κ. Μουζάλας ανέφερε ότι το 70% των προσλήψεων των ΜΚΟ θα πρέπει να είναι από την Ελλάδα και το 60% των αγορών τους θα είναι από την Ελλάδα. «Είναι διεθνώς γνωστές οργανώσεις» είπε και συμπλήρωσε ότι όσοι δουλεύουν στα νησιά έχουν καρτελάκια εγκεκριμένα από το ελληνικό κράτος. Άσκησε, πάντως, κριτική σε σειρά ΜΚΟ για τους χειρισμούς της διαχωρίζοντάς τις προβληματικές σε «αθώες» που «θέλησαν να ζήσουν το μυθιστόρημά τους» και σε «πονηρές» που χρηματίστηκαν και έβλαψαν.

Ο κ. Μουζάλας διαβεβαίωσε, επίσης, ότι μπαίνει τάξη και στην Ειδομένη και διέψευσε τον ισχυρισμό ότι η κυβέρνηση προτίθεται να δημιουργήσει εκεί οργανωμένο hot spot. «Στην Ειδομένη μπαίνει τάξη. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα γίνει οτιδήποτε άλλο εκτός από το να διαλυθεί. Θα διαλυθεί με τάξη, με κλιμακωτούς ελέγχους, με σχέδιο και θα δούμε αποτελέσματα» είπε. «Χρειάζεται χρόνος για να ωριμάσει η απελπισία αυτών των ανθρώπων. Χρειάζεται χρόνος για να δώσουμε μορφή στο χάος» σημείωσε. Ο αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης υποσχέθηκε, όμως, ότι σύντομα θα λυθεί το πρόβλημα και στον Πειραιά.

Επίσης, ο κ. Μουζάλας παραδέχτηκε, ότι οι πρόσφυγες και μετανάστες δεν παραμένουν στα κέντρα υποδοχής 48 έως 72 ώρες όπως είχε διαβεβαιώσει η κυβέρνηση αλλά 25 ημέρες. Τόνισε, όμως, ότι σύντομα θα ομαλοποιηθεί η κατάσταση και θα ομαλοποιηθεί η ροή επιστροφής των μεταναστών.

Φωτο: sooc.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα