Ταυτότητα φύλου: ‘Ναι’ επί της αρχής η ΔΗΣΥ, αύριο επί των άρθρων

Ταυτότητα φύλου: ‘Ναι’ επί της αρχής η ΔΗΣΥ, αύριο επί των άρθρων
ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗΣ--ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΗΜΑΤΟΣ (ΕΜΒΛΗΜ) ΤΗΣ ΔΗ.ΣΥ//ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI Eurokinissi

“Ναι” από ΔΗΣΥ επί της αρχής στο νομοσχέδιο για την ταυτότητα φύλου, αύριο η τελική απόφαση επί των άρθρων μετά τις γκρίνιες για την δυνατότητα επιλογής από τα 15. Υπέρ του νομοσχεδίου το Ποτάμι

Θετική αναμένεται να είναι η επί της αρχής ψήφος των βουλευτών της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στο νομοσχέδιο για την ταυτότητα φύλου, με την στάση όμως του σχήματος επί των άρθρων και ιδιαίτερα για το καυτό που προβλέπει την δυνατότητα επιλογής από τα 15 έτη.

Η θετική τοποθέτηση των εισηγητών της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, αλλά και στην Ολομέλεια έχει καταστήσει σαφές από την αρχή ότι ζήτημα καταψήφισης δεν υπήρξε ποτέ, αν και ορισμένοι εκτίμησαν ότι οι ταλαντευόμενη στάση των ΑΝΕΛ, θα μπορούσε να οδηγήσει τη ΔΗΣΥ σε αρνητική στάση. Κοινοβουλευτικές πηγές της ΔΗΣΥ ξεκαθάρισαν ότι η αρνητική στάση που θα κρατούσε η συμπαράταξη σε νομοσχέδια με τα οποία συμφωνούσε, αλλά δεν θα ψήφιζαν οι ΑΝΕΛ ισχύει μόνο στις περιπτώσεις που αυτό αποτελεί κεντρική απόφαση του συγκυβερνώντος κόμματος και όχι όταν αντιδρούν μεμονωμένα οι βουλευτές του.

Παρόλα αυτά, η στάση επί των άρθρων θα κριθεί αύριο στο συντονιστικό της κοινοβουλευτικής ομάδας, αφού υπάρχουν βουλευτές της ΔΗΣΥ που αντιδρούν στο άρθρο που προβλέπει την δυνατότητα επιλογής από τα 15 έτη. Πιο συγκεκριμένα, ο Δημήτρης Κρεμαστινός αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να απέχει από την ψηφοφορία αν δεν υπάρξει αλλαγή στο νομοσχέδιο. “Θα πρέπει να υπάρχει νομοθετικά συγκροτημένο ιατρικό συμβούλιο από παθολόγους, ενδοκρινολόγους, χειρουργούς και ψυχιάτρους οι οποίοι θα μελετούν το όλο πρόβλημα κατά περίπτωση. Είναι ευνόητο ότι για άτομα μέχρι την ενηλικίωσή τους, δηλαδή τα 17 έτη, θα πρέπει να υπάρχει και η σύμφωνη γνώμη των γονέων”, είπε ο πρώην υπουργός σε συνέντευξη του στον ραδιοφωνικό σταθμό Kosmos, υποστηρίζοντας ότι το νομοσχέδιο δεν διασφαλίζει τα παραπάνω.

Θετικά θα ψηφίσει το Ποτάμι και επί της αρχής και επί των άρθρων. Πάντως και στην Σεβαστουπόλεως υπάρχουν ορισμένες επιφυλάξεις ως προς τον ζήτημα της ηλικίας, όπως ανέφερε μιλώντας στο Ραδιόφωνο 24/7 ο Γρηγόρης Ψαριανός. 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα