Θάνου: Μη νόμιμη η σύγκληση του Συμβουλίου Εφετών για να αλλάξει χέρια η δικογραφία της Novartis

Τι δήλωσε η προϊστάμενη στο Νομικό Γραφείο του πρωθυπουργού και πρώην πρόεδρος του Αρείου Πάγου για την υπόθεση Novartis

«Μη νόμιμο» χαρακτηρίζει η πρώην πρόεδρος του Αρείου Πάγου και νυν προϊστάμενη στο Νομικό Γραφείο του πρωθυπουργού Βασιλική Θάνου μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ «το αίτημα για σύγκληση της ολομέλειας του Εφετείου Αθηνών, το οποίο όπως έγινε γνωστό προσπαθούν να θέσουν ορισμένοι με τη συλλογή υπογραφών με στόχο να αφαιρεθεί η δικογραφία της Novartis από τον ανακριτή διαφθοράς στον οποίο έχει χρεωθεί και να πάει σε εφέτη ανακριτή».

Ολόκληρη η δήλωση της κ. Θάνου έχει ως εξής:

«Οι ανακριτές διαφθοράς, όπως και οι εισαγγελείς διαφθοράς είναι αποκλειστικής αρμοδιότητας για τη διερεύνηση των εγκλημάτων κατά της διαφθοράς σύμφωνα με τον νόμο 4022/2011. Το άρθρο 29 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας για την ανάθεση της ανάκρισης σε εφέτη ανακριτή δεν εφαρμόζεται στα εγκλήματα διαφθοράς. Επομένως, είναι μη νόμιμο το αίτημα για σύγκληση της ολομέλειας του Εφετείου Αθηνών, το οποίο όπως έγινε γνωστό προσπαθούν να θέσουν ορισμένοι με τη συλλογή υπογραφών με στόχο να αφαιρεθεί η δικογραφία της Novartis από τον ανακριτή διαφθοράς στον οποίο έχει χρεωθεί και να πάει σε εφέτη ανακριτή».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: novartis
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

ΝΔ για Novartis: Κάλπη-κο 'ναι' στην προανακριτική

Κυβέρνηση για Novartis: Διαλεύκανση, αλλά όχι αρένα

Έκτακτη διάσκεψη των προέδρων της Βουλής για τη Novartis - Αποφασίζουν για τις κάλπες

ADVERTISING

SHARE: