Θέμα με το πόθεν έσχες Μητσοτάκη θέτει εκ νέου ο ΣΥΡΙΖΑ

Conversation over Government's "parallel programme" in Plenary. Athens on 20 Feb 2016./  ,      «     » , 20 2016
Conversation over Government's "parallel programme" in Plenary. Athens on 20 Feb 2016./ , « » , 20 2016 NICK PALEOLOGOS / SOOC

Ερωτήματα προς τον πρόεδρο της ΝΔ θέτει η Κομουνδούρου με αφορμή δημοσίευμα, που εμπλέκει τη σύζυγο του με τον Παπασταύρου

Επανέρχεται ο ΣΥΡΙΖΑ στο ζήτημα της δήλωσης "πόθεν έσχες" του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη, έπειτα από νέο σχετικό δημοσίευμα.

Με ανακοίνωση που εξέδωσε νωρίτερα σήμερα, ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί τον πρόεδρο της ΝΔ να απαντήσει αν υπήρξε εταιρική-επαγγελματική σχέση της συζύγου του Μαρέβα Γκραμπόφκσι με τον Σταύρο Παπασταύρου και πως επαγγελματική δραστηριότητα της συζύγου του καταγράφηκε στη δήλωση περιουσιακής κατάστασης.

"Όταν είδε το φως της δημοσιότητας η είδηση πως στο ΔΣ της εταιρείας της συζύγου του Κ. Μητσοτάκη, Μ. Γκραμπόφσκι, συμμετείχε ο γνωστός και μη εξαιρετέος Στ. Παπασταύρου, ρωτήσαμε τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας εάν είχε συμπεριλάβει στις φορολογικές του δηλώσεις, ως όφειλε λόγω της βουλευτικής του ιδιότητας, τα οικονομικά στοιχεία από τη δραστηριότητα της εταιρείας της συζύγου του για τα αντίστοιχα οικονομικά έτη", αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτει πως «αντί απαντήσεων, η ΝΔ εκτόξευσε άσφαιρες απειλές περί μηνύσεων και αγωγών, αφήνοντας στην άκρη το επίδικο».

"Τα νέα στοιχεία που προκύπτουν από το δημοσίευμα του περιοδικού Hot Doc δεν αφήνουν πλέον περιθώρια για μισόλογα. Συγκεκριμένα, το δημοσίευμα αναφέρει πως ο Κ. Μητσοτάκης άφησε κενή τη στήλη με τα στοιχεία της συζύγου του, η οποία σύμφωνα με τον νόμο είναι υπόχρεη δήλωσης Πόθεν Έσχες μέσα από τη δική του δήλωση, λόγω της βουλευτικής του ιδιότητας κατά το έτος 2009", αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ και δηλώνει:

"Μετά κι από αυτή την εξέλιξη, είμαστε υποχρεωμένοι να επανέλθουμε στα αρχικά μας ερωτήματα: Υπήρξαν συνεταίροι η σύζυγος του κ. Μητσοτάκη με τον κ. Παπασταύρου; Σχετίζεται η εταιρεία τους με την οικονομική δραστηριότητα του κ. Παπασταύρου εξαιτίας της οποίας καταδικάστηκε σε πρόστιμο 3.3 εκ ευρώ; Έχει αναλάβει αυτή η εταιρεία δουλειές από το Δημόσιο και με ποιες διαδικασίες ανάθεσης; Εμφανίζεται η συγκεκριμένη εταιρεία στη δήλωση οικονομικών συμφερόντων και πόθεν έσχες του κ. Μητσοτάκη; Υιοθετεί ο κ. Μητσοτάκης την παλιότερη δήλωση του κ. Σαμαρά «μακάρι να είχαμε 10 Παπασταύρου», με την οποία επιχείρησε να καλύψει και να προστατεύσει τον στενό του συνεργάτη;".

Να τοποθετηθεί ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης στο θέμα που προέκυψε με τη λίστα Μπόργιανς, μετά τις αποκαλύψεις ότι η προηγούμενη κυβέρνηση Σαμαρά αρνήθηκε να αξιοποιήσει τα στοιχεία που της πρόσφερε η Γερμανία, ζήτησε εν τω μεταξύ η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ

.“Όπως έχει πει και ο κ. Μητσοτάκης, η διαφάνεια θα πρέπει να είναι βασικό στοιχείο της πολιτικής ζωής. Με αυτή την έννοια και χωρίς να θέλω να προδικάσω κάτι θα πρέπει να δώσει εξηγήσεις και ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος είναι σήμερα ο πρόεδρος της Ν.Δ., για όσα καταγγέλλονται και αποκαλύπτονται μέσα και από την ερώτηση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ” είπε η κ. Γεροβασίλη.

ΝΔ: Η λασπολογία το τελευταίο καταφύγιο μιας κυβέρνησης σε αποδρομή

Έντονη ήταν η αντίδραση της ΝΔ με ανακοίνωση του γραφείου τύπου.

"Η ομάδα εξουσίας ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, μπροστά στην οργή του κόσμου για τις πολιτικές της, ανίκανη να δώσει λύσεις στα προβλήματα των Ελλήνων, συνεχίζει τα ψέματα, λασπολογεί και διχάζει συστηματικά. Και αυτά, ενώ:

- Η Ελλάδα κινδυνεύει να γίνει απέραντος καταυλισμός εγκλωβισμένων μεταναστών και προσφύγων

- Η πραγματική οικονομία ασφυκτιά

- Όλες οι επαγγελματικές ομάδες αντιδρούν στις κυβερνητικές επιλογές

- Η διαπραγμάτευση για το πρόγραμμα καρκινοβατεί επικίνδυνα. " υποστηρίζει η Συγγρού.

"Η χώρα σέρνεται στην καταστροφή και αυτοί διαβάζουν … Hot Doc. Η λασπολογία είναι το τελευταίο καταφύγιο μιας κυβέρνησης σε αποδρομή. Οι κήρυκες του διχασμού και οι νονοί της λάσπης να ξέρουν ότι η αθλιότητα δεν θα περάσει", καταλήγει η ανακοίνωση της ΝΔ.

ΣΥΡΙΖΑ: Για την ταμπακιέρα ουδείς λόγος

Με νεότερη ανακοίνωση στη συνέχεια η Κουμουνδούρου υποστήριξε ότι ο πρόεδρος της ΝΔ δεν απάντησε επί της ουσίας: "Τα ερωτήματα σχετικά με το πόθεν έσχες του κ. Μητσοτάκη είναι πολλά και αμείλικτα. Αλλά για την ταμπακιέρα λόγος ουδείς, από τον ίδιο και τη ΝΔ. Για ποιο λόγο δεν απαντά ο κ. Μητσοτάκης στα ερωτήματα που αυτονόητα τίθενται από τη συμμετοχή του κ. Παπασταύρου στην εταιρεία της συζύγου του, κ. Γκραμπόφσκι; Για ποιο λόγο το πόθεν έσχες της κ. Γκαμπρόσφκι δεν εμφανίζεται στο δικό του πόθεν έσχες κατά την επίμαχη περίοδο;"

ΑΝΕΛ: Να απαντήσει ο Μητσοτάκης για Παπασταύρου

«Καλό θα ήταν ο κ. Μητσοτάκης αντί να εμφανίζεται ως κήνσορας σαν ... "αθώα περιστερά" και να μας κουνά το δάχτυλο, να απαντήσει ευθέως στους Έλληνες πολίτες για ορισμένα καίρια ζητήματα πολιτικής ηθικής που τον αφορούν προσωπικά, όπως τη συνεταιρική σχέση της συζύγου του, Μαρέβας Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη, με τον στενό συνεργάτη του Αντώνη Σαμαρά, Σταύρο Παπασταύρου της λίστας λαγκάρντ, καθώς και για το Πόθεν Έσχες» αναφέρει σε δήλωσή της η εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Μαρίνα Χρυσοβελώνη.

«Έχουν περάσει δύο εβδομάδες από την αποκάλυψη του περιοδικού "Επίκαιρα" ότι η σύζυγός του Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη και ο στενός συνεργάτης του Αντ. Σαμαρά, Σταύρος Παπασταύρου, συμμετείχαν στο Δ.Σ της ίδιας εταιρίας συμβουλευτικών υπηρεσιών "MG Capital Advisors AE". Τελευταία αποκάλυψη του περιοδικού Hot Doc κάνει λόγο για κενά στο Πόθεν Έσχες, αλλά ο σημερινός πρόεδρος της ΝΔ αποφεύγει να απαντήσει επί της ουσίας: Η συγκεκριμένη εταιρία είχε αναλάβει εργολαβίες από το Δημόσιο και με ποιες διαδικασίες ανάθεσης; Σε ποια φορολογική δήλωση και σε ποιο Πόθεν Έσχες εμφανίζεται η οικονομική δραστηριότητα της εταιρείας της συζύγου του Μαρέβας Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη;» προσθέτει η κ. Χρυσοβελώνη.

«Αντί απειλών για φίμωμα του Τύπου, ο κ. Μητσοτάκης οφείλει να δώσει πειστικές εξηγήσεις στους Έλληνες πολίτες, στους οποίους συμπεριλαμβάνονται και οι ψηφοφόροι της ΝΔ. Όλα στο άπλετο φως. Η διαφάνεια ήταν και παραμένει το ζητούμενο στο δημόσιο βίο της χώρας», καταλήγει στη δήλωσή της η Εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ.

(Πηγή φωτογραφίας: Sooc.gr)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Νέα Δημοκρατία, Μητσοτάκης
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

'Εντολή' Σαμαρά για την μη παραλαβή λίστας φοροφυγάδων καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ

ADVERTISING

SHARE: