Θεοχάρης: Δεν ζητάω αλλαγή ηγεσίας αλλά ο Θεοδωράκης να πάρει πρωτοβουλίες για την συγκρότηση του ριζοσπαστικού κέντρου

Ο Χάρης Θεοχάρης διαψεύδει την ερμηνεία που δόθηκε στην συνέντευξή του στην εφημερίδα Καθημερινή ότι θέτει θέμα ηγεσίας στο Ποτάμι

Με ανάρτησή του στο twitter ο βουλευτής του Ποταμιού Χάρης Θεοχάρης διαψεύδει την ερμηνεία που δόθηκε στην συνέντευξή του στην εφημερίδα Καθημερινή ότι θέτει θέμα ηγεσίας στο Ποτάμι.

«Ας διαβάσουν ,αναφέρει, καλά την συνέντευξη .Ζητάω από τον Σταύρο να πάρει πρωτοβουλίες για την συγκρότηση του ριζοσπαστικού κέντρου».

Ο κ. Θεοχάρης υπογραμμίζει στην εφημερίδα ότι, με τη σημερινή του μορφή, το Ποτάμι «δεν μπορεί να ελπίζει στην ανάκαμψή του, αν δεν λάβει άμεσες πρωτοβουλίες ανασύνθεσης του χώρου που εκπροσωπεί, προκειμένου μια νέα κεντρώα ριζοσπαστική παράταξη να καταστεί ο χρήσιμος καταλύτης οποιασδήποτε μελλοντικής κυβέρνησης».

Αποδεχόμενος ότι η νίκη του Κυριάκου Μητσοτάκη στις εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ έχει φέρει ιδεολογικά το Ποτάμι πιο κοντά στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο κ. Θεοχάρης θεωρεί ότι, παρά το κεντρώο προφίλ του, «ο κ. Μητσοτάκης έχει πολύ δρόμο να διανύσει μέχρι να αποδείξει ότι μπορεί να συγκρουστεί με το κόμμα του και με τις ακραίες φωνές του» και επισημαίνει την χρησιμότητα ύπαρξης ενός «ορθολογικού κόμματος του Κέντρου» πλάι σε ένα «ορθολογικό κόμμα της Κεντροδεξιάς». «Χρειάζεται ένας κεντρώος καταλύτης που θα επιβάλει όσα δεν πιστεύω ότι θα κατορθώσει μόνη της η σημερινή ΝΔ», τονίζει ο κ. Θεοχάρης, αναφερόμενος σε αναγκαίες θεσμικές αλλαγές, όπως η πλήρης αποσύνδεση των κομμάτων από το κράτος, η επανάκτηση της ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης και η επιβολή της αξιοκρατίας παντού.

Τέλος, ο κ. Θεοχάρης κατηγορεί την κυβέρνηση ότι κατά τη διάρκεια της 12μηνης διακυβέρνησής της δεν έχει προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις, σε βαθιές και ουσιαστικές τομές που θα οδηγήσουν σε ρήξη με συντεχνίες και συμφέροντα και προσθέτει ότι αποτελεί «τον θλιβερό επίλογο της μεταπολιτευσης και δεν έχει καμία δυνατότητα αποποίησης της ριζοσπαστικά αριστερής ταυτότητάς του και της στροφής του στο Κέντρο».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ποτάμι
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Θεοδωράκης: ΝΔ-ΠΑΣΟΚ ευθύνονται για τα δεινά της κοινωνίας. Ο ΣΥΡΙΖΑ σπάει όλα τα αρνητικά ρεκόρ

ADVERTISING

SHARE: