Θεοχαρόπουλος: Οι προσπάθειες αφομοίωσης της ακροδεξιάς οδηγούν στη γιγάντωσή της

Θεοχαρόπουλος: Οι προσπάθειες αφομοίωσης της ακροδεξιάς οδηγούν στη γιγάντωσή της
Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του Κινήματος Αλλαγής Θανάσης Θεοχαρόπουλος Eurokinissi

Για το αποτέλεσμα των ιταλικών εκλογών, τη σύλληψη των δύο ελλήνων στρατιωτικών στον Έβρο αλλά και τη λειτουργία της ΕΕ μίλησε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ στο Ραδιόφωνο 24/7

“Είναι ανησυχητικές οι εξελίξεις, ένα θέμα το οποίο θα είχε λυθεί με την παρέμβαση των αρμόδιων διοικητών, θα επιχειρηθεί να γίνει θέμα μεταξύ των δύο χωρών” δήλωσε στο Ραδιόφωνο 24/7 στους 88,6 ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, σχολιάζοντας το ζήτημα της σύλληψης των δύο Ελλήνων Αξιωματικών  στα σύνορα Ελλάδα – Τουρκίας στον Έβρο.

Πρόσθεσε ότι “αυτό που χρειάζεται από την κυβέρνηση είναι να κάνει όλες τις αρμόδιες διπλωματικές ενέργειες προς την Τουρκία, την Ευρωπαϊκή Ένωση και τους αρμόδιους οργανισμούς ώστε να επιλυθεί ένα θέμα που δεν πρέπει να αναχθεί σε μείζον θέμα. Στα ελληνοτουρκικά πολλές φορές μία απλή σπίθα μπορεί να ανάψει μια φωτιά στις σχέσεις μας”.

Σημείωσε, επίσης, ότι μετά από την επίσκεψη του Ερντογάν στην Ελλάδα, ενώ θα περίμενε κανείς να βελτιωθούν οι σχέσεις των δύο χωρών, έχουν χειροτερέψει, και επειδή, “έχουμε υπουργούς που μπορεί να έχουν εν θερμώ αντιδράσεις”, χρειάζεται από εδώ και στο εξής ψυχραιμία και αποφασιστικότητα.

Όσον αφορά στις ιταλικές εκλογές και στην επικράτηση του Κινήματος Πέντε Αστέρων, ο κ. Θεοχαρόπουλος υπογράμμισε ότι “οι υποχωρήσεις απέναντι στον εθνικισμό και στο λαϊκισμό οδηγούν στην επικράτησή τους. Αναφέρομαι συγκεκριμένα στην προσπάθεια ενσωμάτωσης και αφομοίωσης της ακροδεξιάς από τη δεξιά στην Ιταλία, η οποία οδήγησε στη γιγάντωση και όχι στην περιθωριοποίηση της”.

Κατέληξε ότι “δεν έχουμε δώσει απαντήσεις. Πρέπει να αλλάξει η Ευρωπαϊκή Ένωση για να γίνει ξανά ελκυστική, με δημοκρατική νομιμοποίηση. Οι πολίτες νιώθουν απομονωμένοι και ότι δεν είναι συμμέτοχοι στις αποφάσεις που λαμβάνονται”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα