Θεοχαρόπουλος: Στόχος μας η σύγχρονη κεντροαριστερά των λύσεων

Θεοχαρόπουλος: Στόχος μας η σύγχρονη κεντροαριστερά των λύσεων
Πανελλαδική Συνδιάσκεψη της Δημοκρατικής Συμπαράταξης πραγματοποιείται το Σάββατο 14 και την Κυριακή 15 Μαΐου στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. (EUROKINISSI-ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) Eurokinissi

Ο κ. Θεοχαρόπουλος σημείωσε ότι η Συνδιάσκεψη συνιστά το πρώτο βήμα στην διαμόρφωση ενός «New Deal» μεταξύ των γενεών

«Η σημερινή προγραμματική μας συνδιάσκεψη είναι ένας σημαντικός σταθμός για την προώθηση το μεταβατικό διάστημα ενός πολυκομματικού φορέα, με τελικό στόχο ένα ενιαίο προοδευτικό σχήμα». Αυτό τόνισε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, στο χαιρετισμό του στην Προγραμματική Συνδιάσκεψη της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Ο κ. Θεοχαρόπουλος σημείωσε ότι η Συνδιάσκεψη συνιστά το πρώτο βήμα στην διαμόρφωση ενός «New Deal» μεταξύ των γενεών.

«Είμαστε όλοι εδώ. Με ιστορικές διαδρομές και προσφορά στην Ανανεωτική Αριστερά, την Σοσιαλδημοκρατία, τον χώρο του δημοκρατικού σοσιαλισμού, αλλά και του ευρύτερου προοδευτικού χώρου», είπε και πρόσθεσε ότι: «Στόχος μας η σύγχρονη κεντροαριστερά των λύσεων και των προοδευτικών μεταρρυθμίσεων . Στοχεύουμε σε μία ισχυρή προοδευτική παράταξη της Σοσιαλδημοκρατίας, της Ανανεωτικής Αριστεράς και του προοδευτικού κέντρου, ικανής να γίνει καταλύτης εξελίξεων. Ανοιχτή σε άλλες δυνάμεις της κεντροαριστεράς, του προοδευτικού χώρου και της πολιτικής οικολογίας. Επίκεντρο και αφετηρία αυτής της προσπάθειας είναι η Δημοκρατική Συμπαράταξη», υπογράμμισε.

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ σημείωσε ότι η ανασυγκρότηση του σοσιαλδημοκρατικού χώρου είναι επιτακτική ανάγκη για λόγους πολιτικούς, οικονομικούς και κοινωνικούς και ειδικότερα στην Ελλάδα και για λόγους πολιτικής ομαλότητας και σταθερότητας.

Άσκησε έντονη κριτική στην κυβέρνηση και τον Αλέξη Τσίπρα για το φλέρτ του με τις δυνάμεις της ευρωπαΐκής σοσιαλδημοκρατίας. «Κανείς δεν μπορεί να απαγορέψει στον κ. Τσίπρα να γίνει σοσιαλδημοκράτης. Το ζήτημα είναι αν θέλει και αν μπορεί, και επίσης αν ξέρει τι σημαίνει σοσιαλδημοκρατία. Ιδιαίτερα όσον αφορά το τελευταίο, μήπως δεν ήταν ο Πρωθυπουργός και το κόμμα του που μέχρι πρότινος αποκαλούσαν την ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία προδοτική; Τι είναι τελικά η σοσιαλδημοκρατία προδοτική ή προοδευτική δύναμη; Παράγοντας που στηρίζει τη λιτότητα ή παράγοντας που αγωνίζεται κατά αυτής; Και τα δυο δεν μπορεί να είναι. Τώρα έχουμε έναν Τσίπρα και ένα ΣΥΡΙΖΑ εσωτερικού που μοιράζουν χάντρες και καθρεφτάκια ακραίου ριζοσπαστισμού στους Έλληνες πολίτες που τους θεωρούν πολίτες-ιθαγενείς και έναν Τσίπρα εξωτερικού που παριστάνει τον δημιουργό μιας άλλης Ευρώπης. Τόση αμετροέπεια», ανέφερε ο κ. Θεοχαρόπουλος, προσθέτοντας ότι δεν γίνονται κατανοητές οι θριαμβολογίες από την πλευρά της Κυβέρνησης, αλλά μάλλον αυτές είναι το πρελούδιο μιας νέας «αυταπάτης», της αυταπάτης του πάλι «κερδάμε».

«Το “όνειρο του κ. Σόιμπλε“ για την διαρκή επιτροπεία της χώρας, γίνεται πραγματικότητα», υποστήριξε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ κατηγορώντας τη κυβέρνηση ότι δεν εφαρμόζει διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και δεν προχωρά σε εξυγιαντικές ρυθμίσεις σε όλους τους τομείς πολιτικής σε αντίθεση με τη Δημοκρατική Συμπαράταξη που προτείνει βαθιές τομές σε όλους τους τομείς πολιτικής, με στόχο αφενός την εξυγίανση και αφετέρου την αναδιανομή των δαπανών από το συντεχνιακό κράτος στο κράτος παροχής υπηρεσιών.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα