Θεoδωράκης: Διεκδικούμε την προοδευτική κυβερνητική προοπτική για το καλό των περισσοτέρων

Θεoδωράκης: Διεκδικούμε την προοδευτική κυβερνητική προοπτική για το καλό των περισσοτέρων
Συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρο Θεοδωράκη την Τρίτη 16 Ιουνίου 2015. (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) Eurokinissi

Ο αρχηγός του Ποταμιού μίλησε ανοιχτά για την επιθυμία του κόμματός του να αναλάβει κυβερνητικούς θώκους, χωρίς όμως ακροαριστερούς και ακροδεξιούς όπως χαρακτηριστικά τόνισε.

Έχουν κάνει “μικρά εγκλήματα” οι Ευρωπαίοι δήλωσε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, που ανέφερε πως δεν τον ενδιαφέρουν οι “κόκκινες γραμμές του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά οι κόκκινες γραμμές της κοινωνίας”. Όπως εκτίμησε ο αρχηγός του Ποταμιού για εκείνον η “χρεοκοπία είναι η καταστροφή της χώρας. Κι αυτό ο κ. Τσίπρας πρέπει να το πει στα μέλη του υπουργικού συμβουλίου του και σε όσους φλερτάρουν με τη χρεοκοπία”

Πιο διαλλακτικός σχετικά με τη στάση των δανειστών δήλωσε πως “φυσικά και η Ευρώπη έχει κάνει τα δικά της λάθη. Μέσα στον πανικό των μνημονίων έγιναν λάθη τα οποία η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ επαναλαμβάνει. Το στοίχημα όμως είναι να μην επιστρέψουμε στα λάθη του παρελθόντος, αλλά και να μην μείνουμε και στάσιμοι”. Όπως ανέφερε “πρέπει να καταλάβουν και στην Ευρώπη, ότι η Ελλάδα τους είναι απαραίτητη”.

Κανένας δρόμος δεν είναι εύκολος

Ο κ. Θεοδωράκης είπε πως “κανένας δρόμος δεν είναι εύκολος” και συμπλήρωσε πως “πρέπει να προσπαθήσουμε όλοι για να κάνουμε το καλύτερο για τη χώρα”. Στη συνέχεια ο κ. Θεοδωράκης αναφέρθηκε στο προσφιλές του ζήτημα, την πρόεδρο της Βουλής, κατηγορώντας την αυτή τη φορά για την επίθεσή της έναντι του προέδρου της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ. “Υπάρχουν χώρες που θέλουν να φύγει η Ελλάδα από το Ευρώ. Αυτό δεν αντιμετωπίζεται βρίζοντας στην ελληνική Βουλή τον κ. Γιούνκερ. Δεν μπορεί σήμερα η Ζ. Κωνσταντοπούλου να μιλάει για τον κ. Γιούνκερ σαν να είναι κάποιος τυχαίος πολιτικός. Η κ. Κωνσταντοπούλου μας είπε σήμερα ότι για τη φοροδιαφυγή στην Ελλάδα φταίει ο κ. Γιούνκερ” ανέφερε.

Θα μετέχουμε σε μια προοδευτική κυβέρνηση

Για πολλοστή φορά ο επικεφαλής του Ποταμιού δήλωσε παρών σε μια νέα κυβέρνηση, με το Ποτάμι να συμμετέχει σε αυτή. “Εμείς δεν θα μετέχουμε σε μια κυβέρνηση με τέτοια μυαλά σαν αυτά που κουβαλάει σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ. Διεκδικούμε την προοδευτική κυβερνητική προοπτική για το καλό των περισσοτέρων, χωρίς ακροδεξιούς και ακροαριστερούς”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα