Θεοδωράκης: Fake news η καθαρή έξοδος από το μνημόνιο

Θεοδωράκης: Fake news η καθαρή έξοδος από το μνημόνιο
Discussions and voting at the plenum of the Hellenic Parliament, regarding the upcoming multibill, in Athens, on May 18, 2017 / , , , 18 , 2017 Nikos Libertas / SOOC

"Λέτε 'βγαίνουμε από τα μνημόνια' αποσιωπώντας ότι θα δίνουμε λόγο στους δανειστές μας μέχρι να αποπληρώσουμε το 75% των ευρωπαϊκών δανείων", κατηγόρησε την κυβέρνηση ο επικεφαλής του Ποταμιού στο πλαίσιο της συζήτησης για τον προϋπολογισμό

Fake news η καθαρή έξοδος από το μνημόνιο υποστήριξε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης κατά την ομιλία του στη Βουλή στο πλαίσιο της συζήτησης για τον προϋπολογισμό.

“Λέτε ‘βγαίνουμε από τα μνημόνια’ αποσιωπώντας ότι θα δίνουμε λόγο στους δανειστές μας μέχρι να αποπληρώσουμε το 75% των ευρωπαϊκών δανείων”, κατηγόρησε την κυβέρνηση ο κ.Θεοδωράκης.

“Δεχτήκατε το υπερταμείο αποκρατικοποιήσεων. Δεσμεύσατε κρατική περιουσία για 99 χρόνια. Ρίξατε την κεφαλαιοποίηση των τραπεζών κάτω από 8 δις. Δεχθήκατε πρόσθετα μέτρα 2% του ΑΕΠ. Υπογράψατε τερατώδη πρωτογενή πλεονάσματα και τώρα λέτε βγαίνουμε από τα μνημόνια”, είπε επίσης, αμφισβητώντας όχι μόνο το αφήγημα της καθαρής εξόδου, αλλά και τη συνολική κυβερνητική γραμμή για την εφαρμογή του καλύτερου δυνατού προγράμματος.

“Πού θα πάνε τα 7 δις. πρωτογενές πλεόνασμα που προβλέπει ο προϋπολογισμός του 2018; Θα το πω με την παλιά σας γλώσσα: θα πάνε για την εξυπηρέτηση ενός παράνομου, επαχθoύς, επονείδιστου, μη βιώσιμου χρέους. Και αυτά δεν τα επιβάλλουν οι γερμανοτσολιάδες αλλά ο κ.Τσακαλώτος”, συνέχισε ο κ.Θεοδωράκης.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού σημείωσε ότι ο προϋπολογισμός το 2017 εμφανίζει αυξημένες κατά μισό δις τις καταναλωτικές δαπάνες και τις δαπάνες μετακίνησης του προσωπικού και πρόσθεσε ειρωνικά: “Φαντάζομαι είναι οι πρόσθετες ανάγκες ορισμένων εκ των υπουργών σας στα πολυτελή ξενοδοχεία και τα καζίνο του εξωτερικού.”

Σχολίασε επίσης ότι: “Οι Γενικές Γραμματείες του Πρωθυπουργού και οι υπουργοί του Μαξίμου – που δόξα να έχει ο Θεός και ο Μαρξ είναι πλέον τέσσερις, μας στοιχίζουν περίπου 10 εκατομμύρια ευρώ”.

Ο κ.Θεοδωράκης επιτέθηκε επίσης στην κυβέρνηση υπσοτηρίζοντας ότι αναδιανέμει φτώχεια, μιζέρια και φόρους, καθώς και “βόλεμα σε ένα σπάταλο κομματικό κράτος”.

“Μοιράζετε αυτές τις μέρες κάτι “υπόλοιπα” αλλά τα έχετε πάρει στο πολλαπλάσιο από τους φόρους που βάλατε στον καφέ, την μπύρα, το τηλέφωνο, την τηλεόραση, τη βενζίνη, το πετρέλαιο θέρμανσης και σε όλα τα είδη πρώτης ανάγκης μέσω της αύξησης του ΦΠΑ”, είπε.

“Στον επόμενο προϋπολογισμό, θα φορολογήσετε και τις αναμνήσεις γιατί τα όνειρα τα έχετε ήδη φορολογήσει”, σχολίασε μάλιστα, ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση για ένα ταξικό πόλεμο ενάντια στη μεσαία τάξη, καθω΄ς όπως υποστήριξε φορολογεί αυτούς που έχουν καταθέσεις επειδή δεν είναι δικοί της ψηφοφόροι.

“Το Ποτάμι και το Κίνημα Αλλαγής θέλουν να απελευθερώσουν τις δημιουργικές δυνάμεις της κοινωνίας. Θέλουν να στηρίξουν όλους αυτούς που σπρώχνονται

στο περιθώριο. Θέλουν να λύσουν τα χέρια αυτών που ποτέ δεν τους χαρίστηκε τίποτα. Η Ελλάδα μπορεί να έχει ένα σπουδαίο μέλλον αρκεί να φύγει από τα χέρια των λαϊκιστών, των συντηρητικών, των ιδεοληπτικών και των αμοραλιστών της πολιτικής και της εξουσίας. Αυτός είναι ο στόχος και η ευθύνη των προοδευτικών πολιτών και των πραγματικά προοδευτικών πολιτικών”, κατέληξε ο κ.Θεοδωράκης.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα