Θεοδωράκης: Να κρατήσουμε τη φλόγα και όχι τις στάχτες από το παρελθόν

Θεοδωράκης: Να κρατήσουμε τη φλόγα και όχι τις στάχτες από το παρελθόν

Ο επικεφαλής του Ποταμιού απαντώντας σε ερώτηση του News 24/7, δήλωσε ότι έχει εμπιστοσύνη στη Γεννηματά και ότι ο ίδιος δε θα υποστείλει τη σημαία σε ζητήματα όπως η υπόθεση Παπαντωνίου, όποιος και εάν είναι ο νέος αρχηγός. "Ο στόχος μας είναι ένα κίνημα που δεν θα είναι τσόντα, ούτε στην Αριστερά ούτε στη Δεξια", τόνισε.

“Να κρατήσουμε τη φλόγα και όχι τις στάχτες από το παρελθόν” ζήτησε ο Σταύρος Θεοδωράκης στη συνέντευξη Τύπου στη ΔΕΘ, απαντώντας σε ερώτηση του News 24/7 και του Ραδιοφώνου 24/7 σχετικά με τον νέο φορέα του κέντρου.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού, απαντώντας στο αν πιθανή νίκη της Φώφης Γενννηματά στις εκλογές του νέου φορέα, μπορεί να σημαίνει προσχώρηση στο ΠΑΣΟΚ, είπε “Θέλω να αναγνωρίσω στην κ. Γεννηματά το γεγονός ότι αποδέχτηκε κάτι πολύ τολμηρό. Θα μπορούσε να μείνει στη σιγουριά της και νομίζω ότι θα σεβαστούμε και οι δύο το αποτέλεσμα. Η χώρα έχει μεγάλα προβλήματα που οφείλονται σε λάθη των παλαιών κομμμάτων, της Νέας Δημοκρατίας, του ΠΑΣΟΚ. Εμείς θέλουμε να κρατήσουμε από το παρελθόν τις φλόγες και όχι τις στάχτες. Υπάρχουν άνθρωποι που έχουν δώσει την απαραίτητη φλόγα στην κοινωνία. Αυτή την κρατάμε. Αλλά δεν θέλουμε να την μπερδεύουμε με τη στάχτη. Δεν υπάρχει περίπτωση να υποστείλουμε τη σημαία μας στα μεγάλα ζητήματα, όπως η υπόθεση Παπαντωνίου. Δεν θα κάνουμε πίσω σε θεμελιώδη πράγματα”.


Ο Σταύρος Θεοδωράκης, δίνοντας το στίγμα για το που πρόκειται να κινηθεί, σε περίπτωση εκλογής του, μίλησε για ένα κίνημα του Κέντρου. “Ο στόχος μας είναι ένα κίνημα που δεν θα είναι τσόντα, ούτε στην Αριστερά ούτε στη Δεξια. Ένα μεγάλο κίνημα αλλαγής. Θα προσπαθήσουμε να συζητήσουμε με μεταρρυθμιστικές δυνάμεις για τις λύσεις που έχει ανάγκη ο τόπος”, τόνισε, ενώ ερωτώμενος για το ποιά θα είναι η πρώτη του κίνηση, σε περίπτωση νίκης σε εθνικές εκλογές, είπε “να ξεμπλοκάρουμε τις επενδύσεις που έχουν κολλήσει”.

Κάλεσε και τους υπόλοιπους συνυποψηφίους να παρουσιάσουν τις θέσεις τους και υπογράμμισε: “Δεν γίνεται φτωχό κόμμα με πλούσιο αρχηγό. Ο αρχηγός πρέπει να εγγυάται με την προσωπική του περιουσία τη βιωσιμότητα του κόμματος. Στο Κίνημα που έχω στο μυαλό μου κανείς δεν είναι αιωνόβιος. Σε μερικά χρόνια εγώ θα φύγω, θα έρθει η νέα γενιά να με αμφισβητήσει”.


Ακόμη, τάχθηκε υπέρ της ψήφου εξ αποστάσεως στις εσωκομματικές εκλογές, ενώ είπε πως θα πρέπει να δοθεί χώρος στους ανθρώπους κάτω των 40 ετών. Σχετικά με το όνομα του νέου φορέα δε, είπε ότι έχει σκεφτεί κάτι, αλλά θα το αποκαλύψει σε περίπτωση νίκης του

Τέλος, αναφερόμενος στην εξόρυξη χρυσού στη Χαλκιδική ο κ. Θεοδωράκης, δήλωσε πως ο κ. Σταθάκης πρέπει να πάρει μια απόφαση. “Να μας πουν οι επιστήμονες και οι αρμόδιοι αν η επένδυση πρέπει να προχωρήσει. Όμως δεν είναι λύση να παραπέμπεται συνεχώς στις καλένδες”

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα