Θεοδωράκης: Να τελειώνει η αξιολόγηση αύριο και σίγουρα πολύ πριν το Πάσχα

Θεοδωράκης: Να τελειώνει η αξιολόγηση αύριο και σίγουρα πολύ πριν το Πάσχα
Συμβούλιο πολιτικών αρχηγών, υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, με αντικείμενο το προσφυγικό την Παρασκευή 4 Μαρτίου 2016. (EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ) Eurokinissi

Ο επικεφαλής του Ποταμιού εκτιμά πως η κυβέρνηση δεν διαθέτει στόχους και αποφασισμένους ανθρώπους, ενώ σημειώνει πως η αβεβαιότητα απομακρύνει μικρούς και μεγάλους επενδυτές από την Ελλάδα

«Στην πολιτική χρειάζεσαι δύο πράγματα. Στόχους και αποφασισμένους ανθρώπους. Η κυβέρνηση δεν διαθέτει τίποτα από τα δύο. Πρότεινα λοιπόν την ύπαρξη ενός υπερυπουργού οικουμενικής αποδοχής που θα συντονίζει αστυνομία, λιμενικό, δήμους, εθελοντικές οργανώσεις – τώρα υπάρχει χάος. Πρέπει να πάρουμε δύσκολες αποφάσεις» υπογραμμίζει ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Επένδυση», μία ημέρα μετά τη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών για το προσφυγικό.

Απαντώντας σε ερώτηση για την τρέχουσα αξιολόγηση, ο επικεφαλής του Ποταμιού τονίζει ότι «η αβεβαιότητα απομακρύνει τους μικρούς και μεγάλους επενδυτές και αυτό είναι το πρόβλημα της ελληνικής οικονομίας. Και τα λεφτά που βγήκαν από τις τράπεζες παραμένουν στα στρώματα και αντί να επενδύονται βουλώνουν τρύπες. Ένας αργός θάνατος για την οικονομία. Η αξιολόγηση πρέπει να τελειώνει αύριο και σίγουρα πολύ πριν το Πάσχα».

Σχετικά με τη σύνδεση της αξιολόγησης με το μεταναστευτικό, ο κ. Θεοδωράκης χαρακτηρίζει ως ντροπή «να βάλουμε μια ζυγαριά και να κάνουμε παζάρια». Όπως αναφέρει «η χώρα έχει ανάγκη από μεγάλες αλλαγές για να ξεκινήσει η οικονομία της. Να γίνουν επενδύσεις, αποκρατικοποιήσεις και εξαγωγές. Τι σχέση έχουν όλα αυτά με τους πρόσφυγες; Μπορεί κάποιοι να βολεύονται με το σενάριο “να πάρουμε ανταλλάγματα για να φιλοξενούμε εσαεί πρόσφυγες και μετανάστες” αλλά κάτι τέτοιο θα μετατρέψει τη χώρα σε τριτοκοσμικό γκέτο».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα