Θεοδωράκης: Οι αληθινοί comandante του βολέματος

Θεοδωράκης: Οι αληθινοί comandante του βολέματος
Press conference by the leader of the Potami (River) Greek party during the 81st TIF on September 14, 2016. / 81 , 14 2016. SOOC

O επικεφαλής του Ποταμιού επιτέθηκε στον Τσίπρα για την επίσκεψη στην Κούβα, επειδή δεν παραμένει στην Ελλάδα για να συντονίσει τη διαπραγμάτευση και ταυτόχρονα φτιάχνει γραφείο στη Θεσσαλονίκη και ορίζει το Μηλιό στο Φεστιβάλ Αθηνών

Σκληρή επίθεση εξαπέλυσε στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για το ταξίδι στην Κούβα ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης.

Ο κ.Θεοδωράκης εγραψε στο facebook:

“Υπάρχει κάτι καλύτερο από την επανάσταση. Η επανάσταση μαζί με μια κρατική θέση. Θα μου πεις «μα υπάρχουν θέσεις για όλους τους επαναστάτες»; Κι αν δεν υπάρχουν, εφευρίσκονται. Οι δύο τελευταίοι διορισμοί, στο Φεστιβάλ Αθηνών και στο νεοσύστατο γραφείο του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, ξεπερνούν κάθε προηγούμενο. Και οι δύο επιλεγέντες είναι άσχετοι με το αντικείμενο που με χαρά και χωρίς σεμνότητα ανέλαβαν. Ο ένας ήταν στο οικονομικό επιτελείο του ΣΥΡΙΖΑ και τώρα θα «διδάσκει» πολιτισμό, αν και πολύ φοβούμαι ότι τον μόνο πολιτισμό που έχει μελετήσει είναι… η πολιτιστική επανάσταση του Μάο (μπρρρ). Η άλλη διορισθείσα ήταν στην κίνηση «δεν πληρώνω». Τελεία. Και τώρα θα πληρώνεται (σε ευρώ βέβαια), για να μας πείθει ότι πρέπει να πληρώνουμε και για γραφείο πρωθυπουργού στην Θεσσαλονίκη!

Τέτοιος κυνισμός και τέτοιο μικροαστικό βόλεμα από «ακτιβιστές» και μαρξιστές επαναστάτες μόνο αυτή η «πρώτη φορά Αριστερά» θα μπορούσε να επινοήσει. Αληθινοί comandante του… βολέματος.”

Νωρίτερα είχε εμφανιστεί επικριτικός για το ταξίδι του πρωθυπουργού στη Κούβα, αντί να παραμείνει στην Ελλάδα και να συντονίσει την διαπραγμάτευση με τους εταίρους.

Μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό της Ρόδου, ο κ. Θεοδωράκης, μεταξύ άλλων, τόνισε: «Παιδικά όνειρα είναι αυτά. Δεν αλλάζουν εύκολα. Δεν θα με ένοιαζε αν πήγαινε ο πρωθυπουργός στην Κούβα ή όπου έπρεπε να αποτίσει φόρο τιμής. Αυτό που με νοιάζει είναι ότι αυτό συνδυάζεται με απουσία από την πραγματικότητα και τα τρέχοντα προβλήματα της χώρας, τα οποία είναι πλέον πολύ έντονα. Ζούμε ξανά μέρες που είχαμε ζήσει το 2015. Αντί να έχουν προετοιμαστεί για μία σκληρή διαπραγμάτευση, για τη δεύτερη αξιολόγηση, φθάνουμε τώρα στο παρά πέντε και θα αρχίσουν οι μεγάλες υποχωρήσεις. Θα χτυπήσουν νταούλια, όχι για να πάμε μπροστά, αλλά για να πάμε προς τα πίσω».

Ο επικεφαλής του Ποταμιού πρόσθεσε ότι στον ΣΥΡΙΖΑ «αντί να πάρουν τις αποφάσεις στον σωστό χρόνο και να διαπραγματευτούν το καλύτερο για τη χώρα, φτάνουν στα σχοινιά και τότε δέχονται ακόμη πιο άσχημα χτυπήματα».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα