Θεοδωράκης: Τα 99 χρόνια του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων θα μας κάνουν Αργεντινή

Θεοδωράκης: Τα 99 χρόνια του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων θα μας κάνουν Αργεντινή
Συζήτηση, για δεύτερη ημέρα, στην Ολομέλεια ατης Βουλής, των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Οικονομικών "Επείγουσες διατάξεις για την εφαρμογή της Συμφωνίας Δημοσιονομικών Στόχων και Διαρθρωτικών Μεταρρυθμίσεων και άλλες διατάξεις", την Κυριακή 22 Μαΐου 2016. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) Eurokinissi

"Ζούμε μία αντιστροφή ρόλων. Ο ΣΥΡΙΖΑ ξεπουλά, οι προηγούμενοι αντιστέκονται", υποστήριξε ο επικεφαλής του Ποταμιού. Διαφώνησε με τη νέα εταιρεία και με την πώληση των δικτύων ενέργειας. Επίθεση στον Καμμένο για την εικόνα της Παναγίας της Σουμελά

“Ζούμε μια αντιστροφή ρόλων. Εσείς ξεπουλάτε! Οι προηγούμενοι υπουργοί αντιστέκονται! Και ο λαός κοιτάει αποσβολωμένος”, είπε απευθυνόμενος στο ΣΥΡΙΖΑ αλλά και εμμέσως στη Νέα Δημοκρατία ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης στην ομιλία του κατά τη συζήτηση για το πολυνομοσχέδιο.

Εξέφρασε όμως και εκείνος τη διαφωνία του για το Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων, επιρρίπτοντας ευθύνες στην κυβέρνηση.

“Τον Αύγουστο του 2015 ψηφίστηκε ότι το ταμείο αποκρατικοποιήσεων θα βρίσκεται υπό την διαχείριση του ελληνικού κράτους και την εποπτεία των θεσμών. Σήμερα, θα ψηφίσετε με …χαρά, αξιοπρέπεια, θρήνο την εκχώρηση της διαχείρισης της περιουσίας του κράτους στους πιστωτές για 99 χρόνια. Τα 99 χρόνια που νομοθετείτε θα μας κάνουν Αργεντινή. Δεν θα μας μείνει τίποτα”, είπε ο κ.Θεοδωράκης προσθέτοντας:

“Πρέπει να έχουμε την τόλμη να αποφασίζουμε εμείς τι δίνουμε και δεν δίνουμε. Δεν μπορούμε ας πούμε να πουλάμε τα δίκτυα της ενέργειας. Είμαστε υπέρ των αποκρατικοποιήσεων αλλά υπάρχουν υποδομές που πρέπει να μείνουν στο κράτος”.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού μάλιστα είπε στο ΣΥΡΙΖΑ: “Για να δανειστώ το λεξιλόγιό σας, είμαστε μπροστά στη δημιουργία μιας νέας αποικιοκρατίας. Για 99 χρόνια είχαν νοικιάσει οι Βρετανοί το 1898 από την αδύναμη τότε Κίνα το μισό Χονγκ-Κονγκ” και σημείωσε: “Το Ποτάμι θεωρεί ότι η αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας πρέπει να γίνει γιατί δημιουργεί θέσεις εργασίας . Η μεταφορά όμως του συνόλου των περιουσιακών στοιχείων της χώρας σε μια εταιρεία που ουσιαστικά διοικείται από τους δανειστές δεν εγγυάται το δημόσιο συμφέρον.”

Ο κ.Θεοδωράκης επιτέθηκε επίσης στον Πάνο Καμμένο για μία ακόμη φορά, λέγοντας προς τα κυβερνητικά έδρανα: “Και επειδή τίποτα δεν μπορείτε να κάνετε καλά κρύβεσθε πίσω από τις εικόνες. Παίζετε με το θρησκευτικό συναίσθημα του λαού μήπως και σας λυπηθούν Όχι οι Άγιοι. Αλλά οι πιστοί.”

Συνέχισε αιχμηρά: “Κάποτε τα αεροπλάνα… μας ψεκάζανε τώρα τα αεροπλάνα μεταφέρουν θρησκευτικά σύμβολα ως αρχηγούς κρατών. Υπάρχει μια πρόοδος…” Κάρφωσε δε το ΣΥΡΙΖΑ για τη συνεργασία με τους ΑΝΕΛ: “Παίζετε σε όλα τα ταμπλό: Και της ανεξιθρησκίας του κ.Φίλη Και της θρησκοληψίας του κ.Καμμένου.

Όσο στο θέμα με τα αναδρομικά του ΕΚΑΣ, για τα οποία αναμένεται να τοποθετηθεί ο πρωθυπουργός , ο επικεφαλής του Ποταμιού σημείωσε: “Με τον νόμο που φέρνετε θα προστεθούν 16 αναπληρωτές διοικητικοί γραμματείς, 50 τομεακοί γραμματείς και 9 ειδικοί τομεακοί γραμματείς. Οι μισθοί όλων αυτών είναι τα αναδρομικά του ΕΚΑΣ που ζητάτε πίσω από τους χαμηλοσυνταξιούχους.”

Ο κ.Θεοδωράκης κατέληξε απορρίπτοντας όποια σενάρια συμμετοχής του Ποταμιού σε μία κυβέρνηση με κορμό το ΣΥΡΙΖΑ: “Το Ποτάμι δεν θα γίνει  συνεργός στα πολιτικά σας εγκλήματα.”

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα