Θεοπεφτάτου: 'Η διαφθορά έχει και πολιτική ευθύνη'

Συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής, στο πλαίσιο των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης την Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2015.
(EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)
Συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής, στο πλαίσιο των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης την Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2015. (EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) EUROKINISSI

"Δεν πιστεύω ότι έχει απόλυτα ο δημόσιος λειτουργός ευθύνη. Είμαι σίγουρη ότι υπάρχει πολιτική ευθύνη και άμεσα και έμμεσα" τόνισε η γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ

«Αν δείτε την πρόταση που κάνει η κοινοβουλευτική ομάδα, έχει δύο σκέλη. Το ένα αναφέρεται σ' αυτά τα δέκα πολιτικά πρόσωπα, και στον κ. Κουρουμπλή, ότι έχει παραγραφεί η πολιτική απιστία. Το δεύτερο είναι να συσταθεί προανακριτική επιτροπή για τα υπόλοιπα αδικήματα. Δεν υπήρχε άλλη αναφορά για τον κ. Κουρουμπλή, για άλλο αδίκημα πέραν της καθυστέρησης να βγει το δελτίο τιμών» είπε στο Ραδιόφωνο 24/7 στους 88,6 η γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Αφροδίτη Θεοπεφτάτου, αναφερόμενη στο γιατί δεν υπάρχει ενδεχόμενο εξεταστικής επιτροπής για τον Παναγιώτη Κουρουμπλή.

Σημείωσε ότι «στον δημόσιο χώρο η διαφθορά έχει και πολιτική ευθύνη. Δεν πιστεύω ότι έχει απόλυτα ο δημόσιος λειτουργός ευθύνη. Είμαι σίγουρη ότι υπάρχει πολιτική ευθύνη και άμεσα και έμμεσα».

Παράλληλα, εξέφρασε την άποψη ότι για τη σύσταση προκαταρκτικής επιτροπής πρέπει να υπάρξουν δέκα κάλπες, μία για κάθε κατηγορούμενο πρόσωπο, προκειμένου να αποφασιστεί αν ξεχωριστά η επιτροπή θα ασχοληθεί με το κάθε ένα, και όχι μία κάλπη που να αφορά όλα τα πρόσωπα χωρίς διαχωρισμό.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: novartis
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Γιατί η ΝΔ ζητάει μία και όχι 10 κάλπες για την προκαταρκτική στο σκάνδαλο Novartis

Άρειος Πάγος: Δεν βοηθά τη δικαιοσύνη η στοχοποίηση των λειτουργών της

Βουλή: Μία συνεδρίαση την Τετάρτη για Novartis με 10 κάλπες και δεκάδες ομιλητές

ADVERTISING

SHARE: