Τι απαντά ο Κυρίτσης για τον Αθήνα 9,84: Δεν αποκόμισα όφελος

Ο ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΥΡΙΤΣΗΣ (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)
Ο ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΥΡΙΤΣΗΣ (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) EUROKINISSI

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι συμμετείχε στο ΔΣ του σταθμού ως εκπρόσωπος της ελάσσονος αντιπολίτευσης στο δήμο Αθηναίων και πως αναφέρεται το όνομα του χωριστά επειδή είναι βουλευτής. Δηλώνει ότι κινήθηκε πάντα με σεβασμό στο δημόσιο χρήμα και δεν άλλωστε δεν είχε αποφασιστικό ρόλο στο ΔΣ

Βέβαιος για την απαλλαγή του στην υπόθεση του Αθήνα 9,84 δηλώνει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Κυρίτσης, αναφέροντας ότι συμμετείχε στο ΔΣ του σταθμού ως εκπρόσωπος της ελάσσονος αντιπολίτευσης στο δήμο Αθηναίων και άρα δεν είχε αποφασιστικό ρόλο, αλλά και ότι κινήθηκε πάντα με σεβασμό στο δημόσιο χρήμα, καθώς και ότι το όνομα του αναφέρεται ειδικά στην εισαγγελική πρόταση λόγω της βουλευτικής του ιδιότητας.

"Όταν ανέλαβε η δημοτική αρχή Καμίνη, η Δικαιοσύνη επιλήφθηκε των πεπραγμένων του 9,84, για το χρονικό διάστημα 2001 - 2010, δηλαδή για τις δημαρχίες Δ. Αβραμόπουλου, Ντ. Μπακογιάννη και Ν. Κακλαμάνη. Εγώ συμμετείχα στο Δ.Σ. του 9,84 για μικρο διάστημα επί δημαρχίας Κακλαμάνη, ως εκπρόσωπος της ελάσσονος αντιπολίτευσης στον Δήμο Αθηναίων, και συγκεκριμένα της δημοτικής παράταξης Ανοικτή Πόλη. Σημειωτέον ότι το ΔΣ του 9,84 αντικατοπτρίζει τον συσχετισμό στο Δημοτικό Συμβούλιο", αναφέρει σε δήλωση του ο κ.Κυρίτσης.

"Η υπόθεση, σε ότι με αφορά, σχετίζεται με την ανάληψη από τον 9,84 του εορταστικού στολισμού και των εκδηλώσεων του Δήμου Αθηναίων τα Χριστούγεννα του 2008 και του εκσυγχρονισμό του αμφιθεάτρου του 9,84 που, σύμφωνα με τον εισαγγελέα, δεν περιλαμβάνονται στις τυπικές αρμοδιότητες του σταθμού.

Θεωρώ σωστή και επιβεβλημένη την ευαισθησία της δημοτικής αρχής και των δικαστικών αρχών σε θέματα δημόσιου χρήματος. Η εμπλοκή του ονόματός μου έχει σχέση αποκλειστικά και μόνο με τη συμμετοχή μου στο Δ.Σ. Το γεγονός ότι είμαι βουλευτής διαχωρίζει την υπόθεσή μου από τα υπόλοιπα 15 άτομα που αναφέρονται στην ίδια υπόθεση" συνεχίζει ο κ.Κυρίτσης και καταλήγει:

"Θεωρώ βέβαιη την απαλλαγή μου, καθώς κινήθηκα πάντα καλή τη πίστη, με σεβασμό στο δημόσιο χρήμα και ως εκ της θέσεως του απλού μέλους του Δ.Σ. και μάλιστα της ελάσσονος αντιπολίτευσης, δεν είχα αποφασιστικό ρόλο. Κατά το διάστημα της συμμετοχής μου στο ΔΣ δεν αποκόμισα κανένα άμεσο ή έμμεσο χρηματικό ή σε είδος όφελος."

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Εισαγγελική πρόταση για τα οικονομικά του 'Αθήνα 9,84'

ADVERTISING

SHARE: