Τη Θράκη επισκέπτεται σήμερα ο Ταγίπ Ερντογάν – Φόβοι για ‘θερμή υποδοχή’

Τη Θράκη επισκέπτεται σήμερα ο Ταγίπ Ερντογάν – Φόβοι για ‘θερμή υποδοχή’
ΜΕΤΡΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΕΤΕΟΙΜΑΣΙΕΣ ΣΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΑΓΙΠ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI Eurokinissi

Μετά την προσευχή στο Κιρ Μαχαλέ, ο Τούρκος πρόεδρος, θα επισκεφθεί το μειονοτικό γυμνάσιο και λύκειο "Τζελάλ Μπαγιάρ" - άγνωστοι σχημάτισαν σταυρούς με μαύρο σπρέι έξω από σπίτια και γραφεία μουσουλμάνων

Τη Θράκη επισκέπτεται σήμερα ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Εμινέ και τα μέλη της αποστολής της τουρκικής κυβέρνησης.

Ο κ. Ερντογάν αναμένεται να φτάσει στις 11.15 το πρωί στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης, όπου εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης θα τον υποδεχτούν ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος και ο υφυπουργός Γιάννης Αμανατίδης.

Στις 12.10 θα μεταβεί στο τζαμί Κιρ Μαχαλλέ της Κομοτηνής, για την προσευχή της Παρασκευής, στις 13.30 θα παρακαθίσει σε γεύμα στο ξενοδοχείο “Chris and Eve Mansion” και στις 16.00 θα αναχωρήσει από το αεροδρόμιο Αλεξανδρούπολης για την Τουρκία.

Αναλυτικότερα, μετά την προσευχή στο Κιρ Μαχαλέ, πληροφορίες αναφέρουν πως ο Τούρκος πρόεδρος, θα επισκεφθεί το μειονοτικό γυμνάσιο και λύκειο «Τζελάλ Μπαγιάρ» της πόλης, όπου θα συνομιλήσει με τους εκπαιδευτικούς – πολλοί από τους οποίους είναι από την Τουρκία αποσπασμένοι στην Ελλάδα βάση διμερών συμφωνιών – και τους μαθητές και τις μαθήτριες.

Στις 13:30 ο πρόεδρος της Τουρκίας θα έχει επαφές με εκπροσώπους μειονοτικών φορέων και στη συνέχεια θα παρακαθίσει σε γεύμα σε κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης, όπου αναμένεται να απευθύνει σχετικό χαιρετισμό προς τη μειονότητα.

Στο μεταξύ στην Κομοτηνή άγνωστοι πέταξαν φυλλάδια στην τουρκική γλώσσα που προφανώς απευθύνονται σε μέλη της μειονότητας και γράφουν «Σκέψου, ο Ερντογάν θα φύγει, εσύ αύριο θα μείνεις εδώ…».

Επιχειρούν να δυναμιτίσουν το κλίμα

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τοπικά μέσα, άγνωστοι σχημάτισαν σταυρούς με μαύρο σπρέι έξω από σπίτια και γραφεία μουσουλμάνων στην Κομοτηνή.

Οι αντιδράσεις για την επίσκεψη Ερντογάν είχαν ξεκινήσει τα προηγούμενα 24ωρα, όταν 22 συλλογικότητες της Θράκης, απηύθυναν ανοιχτή επιστολή προς τον πρωθυπουργό και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, με την οποία τάσσονται κατά της επίσκεψης Ερντογάν και καλούν την τοπική κοινωνία σε διαδηλώσεις, ενώ κυκλοφόρησαν και αφίσες της αυτοαποκαλούμενης “Συντονιστικής Επιτροπής Θράκης”, με το πρόσωπο του Ερντογάν και την λέξη “ανεπιθύμητος”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα