Τηλεδιάσκεψη Τσίπρα-Μέρκελ-Ολάντ: Βούληση για να βρεθεί λύση σύντομα

Τηλεδιάσκεψη Τσίπρα-Μέρκελ-Ολάντ: Βούληση για να βρεθεί λύση σύντομα
Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΛEΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΤΗΝ ΣΥΝΟΔΟ ΚΟΡΥΦΗΣ ΤΗΣ Ε.Ε. ΣΤΗΝ ΡΙΓΑ ΤΗΣ ΛΕΤΟΝΙΑΣ Πέμπτη 21 Μαΐου 2015. (ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ANDREA BONETTI/EUROKINISSI) Eurokinissi

Σε καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε η τηλεδιάσκεψη Τσίπρα-Μέρκελ-Ολάντ το βράδυ της Κυριακής. Συνομίλησαν για 35 λεπτά. Κοινή θέληση για να φτάσει η Ελλάδα σε συμφωνία με τους δανειστές της

Ολοκληρώθηκε η κρίσιμη τηλεδιάσκεψη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, με την καγκελάριο της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ και τον πρόεδρο της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ.

Η τηλεδιάσκεψη άρχισε στις 20:00 και κράτησε 35 λεπτά και έγινε σε καλό κλίμα. Όλες οι πλευρές επαναβεβαίωσαν τη βούληση να βρεθεί λύση σύντομα.

Η κυβέρνηση στηρίζει πολλά, ιδιαίτερα στην Γερμανίδα καγκελάριο για την επίτευξη της συμφωνίας. Οι προσδοκίες έρχονται και ως συνέχεια της δέσμευσης που υπήρχε στη Ρίγα της Λετονίας πως θα υπάρξει πολιτική απεμπλοκή.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, αν τελικά επιτευχθεί η συμφωνία δεν αποκλείεται ο πρωθυπουργός να πραγματοποιήσει ένα ταξίδι «αστραπή» στις Βρυξέλλες προκειμένου να συζητήσει την «επόμενη ημέρα» που αφορά κυρίως την χρηματοδότηση της ελληνικής οικονομίας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα